10 דברים שחשוב לדעת על פירוק רכבים
תקנות: פירוק רכב הוא ענף בעל רגולציה גבוהה. למדינות שונות חוקים ותקנות שונים, ואי עמידה בהם עלול להוביל לקנסות כבדים או לסגירת עסקים. תקנות אלו נוגעות לרוב להגנת הסביבה, ומבטיחות סילוק חומרים מסוכנים כהלכה.
חלקים יקרי ערך: חלקי רכב מסוימים ניתנים להסרה, שיפוץ ומכירה ע"י איש מקצוע אשר קונה רכבים במזומן. זה כולל רכיבים כגון מנועים, תיבות הילוכים, כריות אוויר, מערכות GPS, מראות, מושבים או צמיגים.
חומרים מסוכנים: מכוניות מכילות חומרים מסוכנים רבים כגון שמן מנוע, אנטיפריז, נוזל בלמים וחומצת מצבר, אותם יש להסיר בזהירות ולהיפטר באופן ידידותי לסביבה.
מיחזור: מתכות, כולל פלדה ואלומיניום, ניתנות למיחזור מכלי רכב. פלדה היא החומר הממוחזר ביותר בעולם, ומכוניות הן מוצר הצריכה הממוחזר ביותר. ניתן למחזר כמעט את כל המתכת של הרכב לשימוש עתידי.
שימוש חוזר: תעשיית מיחזור הרכב מועילה מאוד הן לכלכלה והן לסביבה. לא מדובר רק בפירוק מכוניות לגרוטאות מתכת, אלא גם בשימוש חוזר בחלקים, מה שמצמצם את הביקוש לחלקים חדשים לייצור.
זיהום: זהו השלב הראשון בפירוק מכוניות. זה כרוך בהוצאת כל הנוזלים, הגזים והחומרים המסוכנים מהרכב, לפני שניתן לגרוס אותו ולמחזר את המתכת.
מצברים לרכב: אלו הם אחד החלקים הניתנים למיחזור ברכב. רוב המצברים לרכב ניתנים למיחזור מלא ורבים מיוצרים מחדש ונמכרים.
מגרשי הצלה: זה המקום שבו בדרך כלל מתבצע פירוק מכוניות. המכוניות מאוחסנות בחללים החיצוניים הגדולים הללו, שם הם מופשטים עבור חלקים, ולאחר מכן מרוסקים וממוחזרים.
בעלי מקצוע בלבד: מכירת רכב לפירוק צריך להיעשות רק על ידי אנשי מקצוע. לא רק שזה מסוכן, אלא שללא הכשרה נכונה, קל לגרום לנזק סביבתי או להפר תקנות.
שוק אפטר: חלקים מפורקים נכנסים לרוב לשוק האפטר, שם הם נמכרים כחלקי חילוף לרכבים אחרים. זו יכולה להיות חלופה חסכונית לחלקים חדשים עבור בעלי רכב רבים.