טיפים לכתיבה אקדמית
תאריך: מרץ 14, 2021

כתיבה אקדמית נבדלת מכתיבה עיתונאית או ספרותית אבל אינה חייבת להיות משעממת בהכרח. יש לה כללים מסוימים שחייבים לעקוב אחריהם ולהביא את כל מכלול הטיעונים וההנמקות להסברים של הכותב, ולכן נראה לפעמים שכתיבה על נושא מסוים היא טרחנית ואינה מעניינת. עם זאת, למרות הנושא והצורך להיצמד לרשימת כללי כתיבה אקדמית, הכתיבה עצמה יכולה להיות מעניינת וטובה ובכך לשרת את המטרה טוב יותר.
טיפים לכותב לכתיבה מעניינת
- כשכותבים עבודה אקדמית נוטים להגביה את השפה וזה מובן. יש להשתמש גם במונחים מקצועיים ואקדמיים וזה ברור למה, אולם אין סיבה להשתמש במליצות גבוהות מדי או במילים שאינן שגורות על פיכם בדרך כלל. כמובן שלא כותבים בסלנג אלא אם כן הסלנג הוא חלק מהמחקר, אבל המילים צריכות להיות תקניות ותקינות וזה בסדר גמור אם הן לא לועזיות או ביטויים יפים בארמית.
- משפטים קצרים הם מדויקים ונהירים יותר ממשפטים מפותלים וארוכים. רק לעתים רחוקות נזקקים למשפטים ארוכים מדי כשאין ברירה. בשאר המקרים אפשר לפרק כל רעיון למשפטים באורך סביר. זה גם יבהיר לבודקי העבודה שאתם אכן מבינים את הנאמר ומנסחים אותו במדויק, במקום להרשים בלהטטנות מילולית על חשבון המשמעות הנכונה.
- לא להאריך יתר על המידה ולהסתובב יותר מדי בתוך הרעיון כדי להוכיח שאתם יודעים לכתוב או מבינים אותו. זה מייגע את הקוראים וגם מעורר חשד שזה כל מה שידוע לכם.
- לצטט במדויק ולדייק בפרטים של מקרים שבהם אתם משתמשים כדוגמה, כדי לחזק את הטיעונים שלכם ולהוכיח שההקשר הלוגי שלהם לכתיבה שלכם נכון ומוצדק.
- אל תפחדו להביע דעה כאשר אתם בטוחים בעצמכם וכאשר ברור לכם שהצלחתם להוכיח את הטענה שלכם ולבסס אותה. זה מוכיח לקורא שאתם כתבתם את הטקסט כמומחים, משום שהם מוצאים בו אתכם ואת העמדה שלכם.
קראו כיצד עורכת לשונית תוכל לסייע לגם