מודיעין עסקי – איך משיגים יתרון על המתחרים שלנו?
ישנם לא מעט ענפים בשוק, שהם מאוד תחרותיים. מתחרות בהם חברות שונות, בינלאומיות ומקומיות, ועל כן, קשה מאוד לייצר נתח שוק איכותי וחזק לאורך זמן. בשביל זה לעבוד קשה מאוד, לא רק בתכנון ופיתוח מוצרים איכותיים, אלא גם בכל מה שקשור מסביב, בין אם זה שיווק ופרסום, שירות, לוגיסטיקה ועוד.
אחד מאותם ענפים בהם צריך להשקיע בשביל להצליח בשוק תחרותי ובכלל, הוא מודיעין עסקי. בדיוק כמו בצבא, חברה שיש לה מודיעין טוב, יודעת מה החברות האחרות מתכננות וכך היא יודעת להגיב בהתאם. אם תדע לייצר מודיעין עסקי איכותי ולהשתמש בו בצורה נבונה, אזי שהיא תשיג יתרון משמעותי על המתחרות שלה, וכך היא תוכל לייצר עצמה נפח שוק משמעותי לאורך זמן.
היום קל יותר, לכאורה, לייצר מודיעין עסקי שכן יש הרבה יותר אנשי מקצוע שמתמחים בתחום ויש הרבה יותר כלים שיכולים לעזור לנו בכך. מצד שני, היום יש לא מעט דרכים גם להתגונן מפני ניסיונות של גורמים חיצוניים להשיג מודיעין על העסק.
איך יוצרים מודיעין?
בשביל ליצור מודיעין עסקי, אנחנו צריכים להשתמש באנשי מקצוע, קרי משרד חקירות פרטיות שיכולים להשתמש באמצעים וכלים שונים שיאפשרו להם להשיג מידע רלוונטי, אמין ומעודכן על חברות אחרות. הכל כמובן חייב להתבצע בצורה חוקית לגמרי ואסור לבצע דברים שאסורים על פי החוק.
בין היתר, אפשר להשתמש בפגישות, שיחות, מעקבים, אפשר לנסות ולהחדיר אנשים אל תוך החברות ולקבל מידע מבפנים ועוד. צריך לזכור, לא בכל מקרה אפשר לקבל מידע וכן לא תמיד זה באמת רלוונטי. כלומר, יש לדעת גם כיצד להשתמש במידע שאנחנו מקבלים, איך לברור אותו ולעשות בו שימוש נכון.