צו לפתיחת הליכים

אם הגעתם למצב של פשיטת רגל, אתם בוודאי אובדי עצות לגבי הדרך בה תחזירו את החובות שלכם, את החובות של החברה שבבעלותכם, או של בית העסק שלכם. אחת הדרכים לעלות בחזרה 'על דרך המלך' היא פתיחת הליכי חדלות פירעון שהוא השלב הראשון בהליכי פשיטת רגל, כאשר הליכים אלה מתחילים עם צו לפתיחת הליכים.
מטרת הצו לאפשר חיובים ותשלומים לנושים, אבל גם לאפשר לחייבים ולפושטי הרגל את הדרך לבצע החזרים בצורה נוחה יותר ופחות מלחיצה, ואפילו לקבל טווח נשימה בו יוכל החייב אשר פושט רגל לאסוף את הכספים הדרושים או להרוויח אותם בעבודה ובכך מנת לבצע החזרים מבלי להסתכן במאסר או עונשים קבועים בחוק.
המטרה – לאפשר תהליך חוקי ונכון הדרגתי ומאושש כלכלית של הנישום כדי שיוכל להימנע מהליכים של הרשות המבצעת כמו מעצר או מאסר בגין חובות.
כיצד מגישים בקשה לצו כזה?
בראשית חשוב לדעת כי כל אדם יכול להגיש את הבקשה והיא נעשית ביוזמת הנושה או ביוזמתו של החייב. לאחר הגשת הבקשה יחליט בית המשפט האם ניתן לאפשר למגיש הבקשה תקופת ביניים שבה יוכל להשתקם כלכלית ובמקביל לשלם את החובות לנושים.
את הבקשה מגישים ללשכת הוצאה לפועל כאשר סכום החובות נמוך מ150,000 ש"ח. כאשר הסכום גבוה מ150,000 ש"ח – יש לפנות לממונה על הליכי חדלות פירעון ואף להיוועץ בעורך דין מיומן שיוכל לייעץ לכם כיצד לנהל תהליכים.
ניהול תהליכים והגשת צו לפתיחת הליכים כנגד חייב כדאי לנהל באמצעות עו"ד מיומן שיוכל לסייע לכם להגיש את הבקשה על הצד הטוב ביותר ללא טעויות או עיכובים. בכל מקרה, בין אם אתם נושים או חייבים – כדאי להיעזר באתר של המוסד לביטוח לאומי על מנת לברר יותר על תהליכים פתיחת הליכים באופן נכון.