קרנות השתלמות לעובדי הוראה – כל מה שצריך לדעת

אתם מתלבטים האם קרן השתלמות לעובדי הוראה יכולה להיות מעניינת ורלוונטית גם עבורכם? תוהים למה כמעט כל עובד הוראה מחזיק בקרן השתלמות שכזו? עיינו במאמר שלפניכם וקבלו את כל התשובות לשאלות הכי חשובות בנושא הזה.
מי באמת יכול לעשות קרן השתלמות לעובדי הוראה?
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, קרנות השתלמות לעובדי הוראה מתאימה לא רק למורים. למעשה אנחנו רואים שכל מי שעונה על אחת מההגדרות הבאות יכול להחזיק בקרנות כאלה:
- מנהלי מוסדות חינוך
- גננות לגילאים 3-4
- מדריכים
- מפקחים ועוד
מה שכן, חשוב לדעת שבמקרה של קרנות השתלמות לעובדי הוראה , הדברים חייבים להיעשות בצורה מסודרת. זה אומר, למשל, שכדאי להיות ערים לכך שחודשי ההצטרפות לקרן הם ינואר וספטמבר. בנוסף, הניקוי לקרן השתלמות מתבצע ישירות בתלוש השכר וגובהו עומד על 4.2%. בנוסף, כמובן שגם המעסיק מפריש כספים לקרן בהיקף של 8.4%.
למה כדאי לעשות עוד חסכונות והשקעות?
אתם נחשבים לעובדי הוראה ויש לכם קרן השתלמות? הייתם בטוחים שזה מספיק ושאין לכם צורך לעשות עוד חסכונות או השקעות שונות? דעו שזה לא מדויק. ההפך הוא הנכון. רצוי מאוד להשקיע ולחסוך בעוד שלל אפיקים אחרים, שכן כך תוכלו להגדיל את הסיכוי שהכסף שלכם יעשה עבורכם יותר מאשר אם הוא סתם יחכה לכם בבנק.
האם כדאי להיעזר באנשי מקצוע מהתחום כדי לבחור קרנות והשקעות?
התשובה היא בפירוש כן. יש היום לא מעט מומחים שיוכלו לעזור לכם לבחור את הקרנות הנכונות לכם, בהתאם לסוג המשרה שבה אתם עובדים ובהתאם ליכולות הכלכליות שלכם. שווה להיכנס אל פורטל השקעות ולהתייעץ עם מי שמבין בנושא הזה, כי לעיתים, בעזרת כמה טיפים מהמומחים תוכלו לבצע השקעות כלכליות חכמות שללא הייעוץ כנראה שהייתם מפספסים.