צו מבנה מסוכן – איך מתמודדים עם הבעיה

רשויות מקומיות ואחרות, מבקשות להימנע, באופן טבעי, ממצב בו מבנים מסוכנים מוקמים בשטחן. זה טבעי שכן, רק כך אפשר למנוע סכנות אפשריות, בין אם זה כלפי הדיירים והמשתמשים במבנה ובין אם זה כלפי הסביבה.
מבנה מסוכן יכול להיות כזה שנבנה בצורה לא נכונה, מבנה שנוצר בו בלאי שעלול לסכן את המשתמשים בו, מבנה ישן שאיננו שמיש יותר, או מבנה שמתמודד עם פגיעה מסוימת ולכן לא ניתן להשתמש בו בצורתו הנוכחית.
בכל אחד מהמקרים הנ"ל, כמו במקרים רבים אחרים, הרשות המקומית תרצה להוציא צו מבנה מסוכן. מדובר על צו שמטרתו לסגור את המבנה ולאחר מכן להרוס אותו. אך לפני שמגיעים לנקודה הזאת, יכול בעל המבנה להגיש ערעור ולבקש לתקן את המבנה, לשפץ אותו על מנת להחזיר אותו לתפקוד רגיל. לשם כך צריך למצוא את בעלי המקצוע הרלוונטיים.
לפני שנסביר כיצד זה מתבצע בפועל, חשוב להבהיר, התהליך יכול להיות שונה ממבנה למבנה, בשביל להגיע בסופו של דבר לתוצאה המיוחלת הרלוונטית עבורו.
מה נדרש לצורך שיפוץ מבנה מסוכן
ראשית, יש צורך לאבחן את המבנה והבעיות איתן הוא מתמודד. בהתאם יהיה אפשר לייצר תוכנית מתאימה לשיפוץ המבנה.
שנית, יש צורך להחליט האם משפצים אותו או הורסים את החלקים הבעייתיים, או הורסים את כולו.
שלישית, יש להסדיר את כל הנושא מבחינה בירוקרטית. עכשיו חשוב לומר, זה לא תמיד פשוט, מאחר וזה ידרוש הרבה מאוד בדיקות, בשביל לוודא שהמבנה אכן מתאים ורלוונטי לשימוש.
ארבע, אחרי שמבצעים את כל התהליכים, כולל בדיקה אחרי שיפוץ, יש לוודא שהוא עומד בתקנים הנדרשים ואכן ניתן לחזור ולהשתמש בו, בין אם זה לצורכי מגורים, עבודה או כל צורך אחר.
לחצו כאן לקריאה עוד על הסרת צו מבנה מסוכן.