מהם סוגי הריביות במשכנתא?

כשאנחנו ניגשים לבנק או לכל גוף אחר לקחת משכנתא, עלינו לקחת בחשבון שהעלויות שלנו יתחלקו בין שני רבדים. קרן וריבית. מומלץ להתייעץ עם חברה לייעוץ משכנתאות ע"מ לפעול בחכמה.
הקרן זה הסכום אותו אנחנו לווים. זה סכום קבוע אשר נשאר כפי שהוא ומותאם כמובן לסכום שאנחנו מבקשים שהבנק או הגוף המלווה, יספק לנו. בעיקרון, ניתן לקחת משכנתא עד 75 אחוז מערך הנכס. כלומר, אנחנו צריכים לספק 25 אחוז מהערך שלו, בעצמנו דרך הון עצמי.
הריביות הן מה שמשתנה (קראו , ולכן גם ההתייחסות בעת נטילת משכנתא היא לחלק זה. הרעיון הוא, אנחנו אמורים לשלם ריבית מסוימת על הקרן שאנחנו מקבלים. מהריבית הגוף המלווה מרוויח. אך כפי שנוכל לראות יש פה מגבלות מסוימות, כלומר, הגוף המלווה לא יכול לקבוע ריבית בלי הגבלה.
לפני שנציג כמה דוגמאות של ריביות על משכנתא (קראו מהם סוגי הריביות במשכנתא?), חשוב להבהיר, כל אחד צריך לעשות את השיקול איזו משכנתא יכולה להתאים לו. מאחר ומדובר על תהליך החזר ארוך טווח, 10-15 שנה, אי אפשר תמיד לתכנן ולדעת, איך ניתן על פי נתוני עבר, לדעת פחות או יותר מה המסלול משתלם?
אילו סוגי ריביות קיימות
ישנן מספר סוגי ריביות. ריבית אחת היא קבועה, כלומר קובעים מראש את אחוז הריבית ומשלמים על פיה במשך כל השנים. אפשר לקבוע ריבית משתנה צמודה למדד, כלומר היא תשתנה בהתאם למדד שבנק ישראל קובע. כמו כן, אפשר למצוא משכנתאות שנקבעות על פי ריבית קבועה שהמדינה קובעת.
אופציה אחרת היא ריבית צמודה למדדים אחרים, לא דווקא למדד של הבנק, למשל מדד דולר או מדדים אחרים. זה נחשב פחות פופולארי. מרבית האנשים יעדיפו לקחת ריבית קבועה, מתוך הנחה שכך יהיה להם קל יותר לתכנן את תוכנית ההחזר.