בוררות עסקית – לא מדובר בעבריינות
בוררות עסקית היא תהליך של פתרון מחלוקות או אי הסכמות בין עסק ללקוחותיו או לספקיו. תהליך הבוררות העסקית כפוף לחוק המדינה שבה הוא מתנהל. בוררות עסקית יכולה להתבצע הן על ידי עסקים והן על ידי צרכנים. בוררות עסקית יכולה להתבצע בשלוש דרכים:
1) משא ומתן ישיר: סוג זה של בוררות עסקית מתנהל באמצעות משא ומתן בין שני הצדדים המעורבים בסכסוך.
2) גישור: בסוג זה, צד שלישי בלתי תלוי, אשר נבחר על ידי שני הצדדים, מסייע בפתרון המחלוקת באמצעות גישור.
3) בוררות: סוג זה כולל מקבל החלטות של צד שלישי שמקבל החלטה בשם שני הצדדים המעורבים בסכסוך לאחר שצפה בהם והקשיב לטיעוניהם.
מדוע חשוב תהליך בוררות עסקית?
תהליך הבוררות העסקית קיים כבר למעלה מ-100 שנה. עם זאת, מערכת המשפט לא תמיד יעילה במתן צדק לבעלי עסקים. על מנת להבטיח שעסקים מוגנים, צריכה להיות דרך טובה יותר עבורם לפתור מחלוקות ולנהל את יומם בבית המשפט. כאן נכנסת לתמונה בוררות עסקית. בניגוד למערכת המשפטית, שהיא איטית ויקרה, בוררות עסקית יכולה לספק פתרון מהיר של מחלוקות עם שכר טרחה מינימלי.
בוררות עסקית – מה זה אומר?
בוררות עסקית אינה פשע, אלא מדובר בהליך שיכול לשמש כחלופה למערכת בתי המשפט.
בוררות עסקית היא תהליך שבו שני צדדים מתאחדים ומסכימים על בורר שיכריע במחלוקות. הצד שיוזם את התהליך שולח תחילה לצד השני הצעה לפשרה, אשר תתקבל על ידי הצד השני אם ירצה בכך. לאחר ששני הצדדים הסכימו על בורר, הם ייפגשו איתם וינהלו משא ומתן להסדר. לאחר מכן הבורר מציג את החלטתו לשני הצדדים בתום המשא ומתן.
ההבדל העיקרי בין בוררות עסקית להליכים בבית המשפט הוא שהבוררות העסקית היא פרטית בעוד שהליכי בית המשפט הם ציבוריים. המשמעות היא שבוררות עסקית לא תפורסם בשום צורה, מה שהופך אותה למושכת יותר עבור אנשים מסוימים שאינם רוצים שהמידע האישי שלהם ישותף בפומבי או עם צדדים שלישיים כמו משרדי עורכי דין או משרדי יחסי ציבור.
לפרטים: https://www.kahn.co.il/he/