היתר בניה – למה זה קיים ואיך משיגים אותו?
אין ישראלי בוגר שלא שמע את הביטוי "היתר בניה" לפחות פעם אחת בחייו. לא משנה אם הוא בעצמו נדרש לו, שמע על כך בתקשורת, שמע על כך מחבריו ובני משפחתו, בוודאי אם הוא עוסק בתחום האדריכלות והבנייה. בשלב מסוים, כל אחד מאיתנו שומע, כך או אחרת, על ההיבט וההקשר של היתרי בנייה.
על פניו, עבור לא מעט ישראלים מדובר במונח מאיים, שכן בשביל לקבל היתר בנייה למבנה מגורים או למבנה עסקי, צריך לעבור דרך חתחתים בירוקרטית. אך מי שמכיר את הנושא ומבין אותו לעומק, יודע שיש מאחוריו היגיון רב, לפחות ברוב המקרים. הוא גם יודע שבשביל לקבל היתר בנייה, אפשר להיעזר באנשי מקצוע, קרי אדריכלים ומהנדסים, ואז הדרך הרבה יותר קלה ופשוטה.
לפני שנסביר למה זה קיים ואיך משיגים אותו, חשוב להבהיר, מי שבונה ללא היתר, מסתכן בכך שהרשויות יוכלו לדרוש את הריסת המבנה, מאחר והוא נבנה באופן לא חוקי.
מה זה היתר בנייה ולמה אנחנו צריכים אותו?
היתר בנייה הוא היתר שהמדינה מספקת עבור בנייה של כל סוג מבנה, בכל מקום, וכן עבור שורה של שינויים במבנים, בין אם זה אומר הרחבות, שינוי במבנה היסודי או בהיבטים אחרים, קבלו מידע נוסף באתר https://arcb.co.il. מדובר בהיתר שניתן אחרי שורה של בדיקות ובחינות, על מנת לוודא שההיתר מוכר בחוק וכן שהמבנה איננו מהווה סכנה לסביבה או שינוי מהותי בעיצוב של המרחב באזור, כפי שהוא הוגדר.
ניתן להשיג את ההיתר, כאמור, באמצעות אנשי מקצוע, קרי אדריכלים, מהנדסים וגורמים אחרים שמתמחים בכך. הם יספקו את כל האישורים ובסופו של דבר ישיגו את ההיתר, שיאפשר לבצע את העבודה במקום על פי אופי האישור שניתן לו.