תביעה נגד משרד הביטחון – דברים שצריך לדעת

במהלך השירות הצבאי חיילים, קצינים, מפקדים, אנשי קבע ואחרים עשויים לעתים להיות חלק מאירועים טראומתיים, קרבות, אירועים מסכני חיים או אפילו פציעה כלשהי במהלך תפקיד בצבא כמו פריקת כתף, פריצת דיסק או פציעה אחרת שנגמרת במהלך השירות הצבאי ובמסגרתו עשויה להוביל בסופו של דבר לפגיעות פיזיות, נפשיות ופסיכולוגיות בתפקוד של אותו אדם בחיי האזרחות ובכלל. החיים החברתיים, הזוגיים, המשפחתיים, האישיים ובכלל זה גם האפשרות להתפרנס עשויות להיפגע ועל כן אנשים פונים לתביעת משרד הביטחון להכיר בהם כנכי צה"ל ולקבל את הפיצויים המגיעים להם.
הליך התביעה נגד משרד הביטחון
כאשר אתם נכנסים להליך תביעה מול משרד הביטחון כדאי לדעת כי מדובר בהליך ארוך ומייגע במיוחד. הליך שעשוי להימשך שנים רבות ואם אתם לא מיוצגים על ידי עורך דין מוסמך, מנוסה ומקצועי בנושא תביעות נגד משרד הביטחון , המכיר את הנפשות הפועלות ואת ההליך בעל פה יהיה לכם כדי מאוד לשרוד את ההליך ו/או להוציא ממנו משהו. ההליך מתחיל בבקשת תביעה למשרד הביטחון כדי שיכיר בכם כנכי צה"ל, ממשיך עם הצורך שלכם להוכיח את הצד שלכם, דרך פגישות, טיפולים ואבחונים שונים על ידי רופאים מומחים, הזמנה לבדיקה על ידי רופא מומחה מטעם אגף שיקום נכים ומשרד הביטחון ועד לישיבה מול וועדה רצינית וזועפת שברבע שעה בלבד תצטרך לבדוק את חומרת הפגיעה שלכם (פיזית או נפשית) ועל ידי כך לבדוק את אחוזי הנכות שלכם.
ההתנהלות בוועדה הרפואית
כאשר אתם מגיעים אל ועדה רפואית משרד הביטחון יהיה עליכם למסור להם את כל המידע שברשותכם בנוגע לחומרת הפציעה שלכם. אל תשאירו דברים בבטן. ככל שהפגיעה הזו מפריע לכם יותר לתפקוד מסוים ביכולת להתפרנס, בזוגיות, בחיי החברה שלכם או בכל דבר אחר – אמרו זו לוועדה. כדאי יהיה לבקש מעורך הדין להתלוות אליכם בוועדה.