תוכניות לפרויקט גמר בניהול

ידוע כי כל סטודנט שלומד במסלולי ההכשרה והוא רוצה לקבל תעודה של הנדסאי או תעודה של טכנאי מוסמך, אמור להגיש לקראת סיום הלימודים שלו, פרויקט גמר.
מה זה בעצם פרויקט הגמר, מהן תוכניות לפרויקט גמר בניהול ואיך אפשר לעמוד בכל הדרישות?
התוכן של פרויקט הגמר
בפרויקט הגמר מביא הסטודנט לידי ביטוי הן באופן תיאורטי והן באופן מעשי את היכולות של הסטודנט ואת הכישורים שלו לעשות אינטגרציה מתוך כלל הנושאים שנלמדו.
במהלך הפרויקט משולבים –
תכנון, ביצוע, בניה, הרכבה, מדידות, בדיקות, חיבורים וכל מה שצריך לצורך הכנה ובניה של מכשיר, של מתקן, של מבנה או של מכונה. כמו כן זה עשוי לכלול גם בנייה של מערכת מכונה ואדם, ניתוח מערכות, ניתוח נתונים, תת מערכת או מערכת כאשר כל אלו אמורים להתבצע ברמה גבוהה ונאותה אשר תצביע על היכולת של הסטודנט לעשות שימוש ברכיבים או בחומרים, במכשור הנועד לצרכי מדידה, במעבדות, באמצעים שונים ובכלים, בתקנים או בדפי מפרט או נתונים של יצרנים.
הגנה על הפרויקט
לא כולם יודעים, אך הפרויקט אינו מסתיים בכך. לאחר שהסטודנט מסיים את הכנת הפרויקט וכתיבת ספר הפרויקט, הוא אמור להיבחן על הפרויקט אותו הוא הכין.
הסטודנט אמור להציג את העבודה שאותה הוא הכין בתור פרויקט גמר – בעל פה. זה כולל גם את הצגת שרטוטים, הצגת מודלים, הצגת דגמים, הכול בהתאם למה שהוא הכין עבור פרויקט הגמר שלו. הוא אמור גם לענות על שאלות אותם מציגים בפניו הבוחנים מטעם המה"ט.
השאלות הנשאלות הן שאלות הקשורות לנושאים של הביצוע, ההכנה של הפרויקט וכמובן גם ההצגה שלה. הממצאים והמסקנות ואופן פתרון הבעיות אשר התגלו במהלך העבודה.
אפשר לקבל סיוע ממומחים בתחום כמו מישל גורלוך הנדסאי בניין, הנחיה תמורת דמי הנחיית פרויקט גמר שזהו התשלום שמשלם הסטודנט על קבלת הליווי והסיוע.