סקירה ספרותית
סקירה ספרותית היא כלי שעוזר לחוקר לבצע מחקר על נושא מסוים. זהו אחד החלקים החשובים ביותר במאמר אקדמי ויש לעשות אותו היטב כדי להרשים את הקוראים. סקירת הספרות מספקת מידע על הנושא, מה נעשה עד כה וכיצד עבודה זו קשורה לעבודה שלך. זה גם מספק מידע רקע על תחום ההתמחות של המחבר והניסיון שלו עם הנושא הנתון.
סקירת הספרות נערכת על מנת לספק הבנה מקיפה על נושא מסוים שרוצים להציג, ומטרתה לענות על שאלות המחקר שמעלים בעבודה האקדמית שמכינים. על מנת לכתוב סקירת ספרות יעילה, עליך לדעת איזה סוג מידע אתה מחפש במחקר שלך. עליך להיות מודע גם למטרה שלך לכתיבת מאמר זה וכיצד תשתמש במידע זה בהמשך.
סקירת ספרות לעבודה אקדמית
סקירת הספרות היא סוג של עבודת מחקר המספקת סקירה כללית של מצב הידע הנוכחי לגבי נושא מסוים. היא מתפרסמת לאחר סקירה שיטתית של הספרות (או, עבור תחומים מסוימים, לאחר ביצוע מחקר מבוסס ספרות). סקירות אלו צריכות להתאים לשאלת המחקר ולספק ראיות לתמוך או להפריך אותה.
סקירת ספרות אינה יצירה מקורית אלא סיכום וסינתזה של יצירותיהם של מחברים אחרים. מטרתה היא לספק תיאור אובייקטיבי של המצב העדכני ביותר בנושא נתון.
לכל סקירת ספרות יש תפקיד מהותי בתהליך כתיבת עבודות אקדמיות, כיוון שזהו החלק בעבודה בו מופיעות ההפניות למקורות המידע עליהן מתבסס כותב העבודה. לכן אחד מהחלקים המרכזיים בכתיבת עבודה אקדמית היא לאתר מקורות מתאימים שיופיעו בסקירת הספרות, בין אם מדובר על כתיבת עבודה אקדמית על הפרעות קשב וריכוז או הכנת סמינריון במנהל עסקים.
כדי לבנות בצורה נכונה את החלק של הסקירה הספרותית בעבודה האקדמית שמכינים, כדאי להיעזר בטיפים ומאמרים מקצועיים שמופיעים ברחבי הרשת ועוסקים בנושא זה.