מהי משמורת משותפת ומה את חייבת לדעת
לפעמים קורה שזוג לא מסתדר, ואחרי שניסו את כל הדרכים למציאת פשרות ושמירת הקשר הזוגי – הם שוקלים להיפרד ולהתגרש. זהו הליך עצוב וכואב במיוחד, ובייחוד כאשר מעורבים ילדים ברקע. עד עכשיו חיו כולם בבית אחד משותף, מה עושים עכשיו? איך מסדירים את העניין? אצל מי הילדים יגורו כעת?
קראו על משמורת משותפת באתר של יונית גזל >>>
ההסכמה צריכה להיות מצד שני ההורים
לצורך כך יש מה שנקרא משמורת משותפת – הליך בו ההורים חולקים בצורה שוויונית בגידול הילדים. במקרים בהם ההורים מבקשים להתגרש ולהיפרד, תוך הסכמה על תנאים של קיום משמורת על הילדים וחלוקת מזונות כחוק, בית המשפט לענייני משפחה יאשר זאת אחרי שבחן היטב את טובתם של הילדים. במצב בו ההורים מסכימים לגבי תנאי המשמורת וחלוקת המזונות, בית המשפט יפסוק בנושא זה בצורה חותכת ויקבע את אופן חלוקת זמני שהות הילדים אצל כל אחד מההורים על הצד שהכי יטיב לילדים.
מטרתם של דיני המשמורת להבטיח שההורים יישאו באחריות לגידול הילדים על הצד הטוב ביותר, באופן שיטיב לגידולם וחינוכם ללא שתהיה פגיעה בהם מצד הגירושין. במסגרת החוק, האחריות הינה משותפת לשני ההורים, כמו גם אופן גידולם, שמירה על בריאותם, דאגה לשלומם הפיזי והנפשי, מסגרות חינוך ועוד.
קראו על גישור גירושין >>>
החשיבות של משמורת משותפת
משמורת משותפת הינה קביעה חוקית לפיה הילדים יזכו לראות ולגדול אצל שני ההורים באופן שווה ובצורה שתכבד כל אחד מהצדדים. לאור החשיבות הרבה של הקשר בין הילד לבין כל אחד מהוריו, סכסוכים והליכי גירושים לא אמורים להוות אבן מכשול עבור הילד. הם לא בעסק, ולכן ההורים חייבים להבין זאת ולדאוג אך ורק לטובתם של הילדים. במסגרת זו חשוב להעביר זמן איכות יחד מבלי להפריע לבן או בת הזוג השניים.