דחיית צו ראשון: האם זה אפשרי?

צו ראשון הוא חלום עבור לא מעט נערים ונערות. הרגע בו מגיעים אל הבקו"ם, עוברים מבחנים וראיונות, וכאן למעשה מתחילים את הדרך הארוכה אל עבר השירות הצבאי. אך יש לא מעט צעירים וצעירות שמעדיפים לדחות את הצו הראשון מסיבות שונות.
באילו תנאים ניתן לדחות את הצו הראשון?
במהלך השנים, הצבא נהיה הרבה יותר גמיש בכל הקשור לצרכים של נערים ונערות ובפרט לנושא של הזמנה וביצוע צו ראשון. במערכת הצבאית מבינים את משמעות היום והחשיבות שלו, וכן מבינים שייתכן ולא כל אחד ואחת יכולים להגיע אליו ובפרט להגיע מוכנים על מנת לעמוד בכל המבחנים והראיונות שמבוצעים באותו יום. על כן, הם מספקים אפשרויות וכן הסברים מדויקים איך דוחים צו ראשון במקרה מיוחד.
ברמת העיקרון, כל אחד ואחת יכולים לדחות צו ראשון מספר פעמים ללא צורך בהסבר מיוחד, תוך קביעת תאריך חדש. ניתן גם לדחות את התאריך במידה ומרגישים לא מוכנים, זאת על מנת שלא יווצר מצב שהפרופיל, הדפ"ר והקב"א ייקבע ביום בו לא נמצאים "בשיא". יחד עם זאת, צריך לציין, אם דוחים את מועד הצו יותר מפעם אחת, סביר להניח שהצבא ידרוש הסברים לכך.
מה קורה אם לא דוחים את הצו?
העובדה שהצבא מאפשר לדחות את מועד הצו הראשון איננו אומר שלא צריך להתייצב אליו כלל. כלומר, ניתן לדחות את הצו אך אם קבעתם תאריך ולא דחיתם אותו, הרי שעליכם להופיע בתאריך הזה. במידה ולא עשיתם את זה מעל לשלוש פעמים, אז יוצא נגדכם צו מעצר.
ישנם מקרים בהם זה הכרחי לדחות צו ראשון, כמו למשל במקרים רפואיים, בריאותיים, במקרים בהם יש מבחן חשוב בתיכון, נסיעה לחו"ל, אבל משפחתי או במקרים אחרים שאינם מאפשרים להופיע.
בכל מקרה אחר, רצוי לחשוב פעמיים האם משתלם לכם לנצל את האפשרות הזאת או פשוט להגיע ולעשות את המיטב, לעבור את החוויה ולסיים אותה. מאחר ומדובר ביום לא פשוט ומותח, הרי שגם המתח לקראתו עלול להקשות עליכם וייתכן שישתלם לכם יותר לעבור אותו ולא לדחות את הקץ שוב ושוב.