מינוי אפוטרופוס או ייפוי כח מתמשך – מה עדיף?

בעבר היה נהוג לפנות לבית המשפט, על מנת למנות אפוטרופוס לאדם שהגיע למצב של אי כשירות משפטית. המטרה הייתה למנות אדם חיצוני, שיהיה אחראי על ניהול ענייניו האישיים והרפואיים של אדם, שאינו מסוגל לעשות זאת בצורה עצמאית. למעשה כוונת החוק הייתה להגן על הזכויות של אותו האדם ולוודא כי איכות החיים שלו לא תיפגע, כתוצאה ממצבו הפיזי או הנפשי. היום ניתן לוותר על מינוי אפוטרופוס על ידי ייפוי כח מתמשך. למעשה, במקום להגיע למצב של אי כשירות משפטית ולחכות שבית המשפט ימנה אפוטרופוס מטעמו, כל אדם יכול לדאוג לעצמו מראש, על ידי עריכת ייפוי כח מתמשך. בצורה כזו, כל אחד יכול לבחור את מיופה הכוח שלו, אדם שהוא מכיר וסומך עליו.
מינוי אפוטרופוס או ייפוי כח מתמשך – יתרונות מול חסרונות
רוב האנשים יעדיפו לבחור באופציה של ייפוי כוח מתמשך, היות וזכות הבחירה לגבי זהות מיופה הכוח נמצאת אצלם, ולא אצל בית המשפט. מינוי של אפוטרופוס נעשה לאחד שהאדם איבד את כשירותו המשפטית, לכן אין לו שום השפעה לגבי זהות האפוטרופוס שלו. כמו כן, כדאי לזכור כי פנייה לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס לוקחת זמן רב, ואילו עריכת ייפוי כוח מתמשך הינה תהליך מידי, המתבצע על ידי עורך דין שמתמחה בתחום. בנוסף לכך, כדאי לדעת כי מבחינת מחיר, הרבה יותר משתלם לערוך ייפוי כוח מתמשך, מאשר לפנות לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס.
לסיכום, אין שום ספק כי ייפוי כח מתמשך עדיף משמעותית מאשר מינוי אפוטרופוס, היות ואין שום צורך לדווח לאפוטרופוס הכללי לגבי קבלת ההחלטות השונות ואין שום צורך לשלם סכומי כסף מיותרים לבית המשפט. כמו כן, מדובר בתהליך פשוט ומהיר יותר, ראו כאן דוגמא!