לשון הרע בפייסבוק – מתי תהיו חשופים לתביעה?

בעלי עסקים שומרים על הזכויות שלהם, הם מגנים על העסק ועל ההצלחה שלו, ועושים כל שלאל ידם כדי לטהר את שמם ולמנוע מאנשים לכתוב עליהם ביקורת שלילית ברשתות החברתיות. והם יודעים מדוע הם עושים זאת. כולנו עורכים בירורים ובדיקות לפני שאנחנו בוחרים איש מקצוע או חנות, כולנו ננסה ללקט מידע על מלונות או על אולמות אירועים לפני שנסגור עסקה. כך שכל מילה שלילית עלולה לגרום למכת מחץ לבעל העסק. מסיבה זו שומרים עלי עסקים על שמם הטוב, והם דואגים לוודא כי אין מילים לא מחמיאות שנרשמו עליהם.
הכלים שיש בידיהם של בעלי עסקים
בעל עסק שמגלה כי לקוח כתב עליו חוות דעת בלתי מחמיאה עשוי לעשות שימוש באמצעים שעומדים לרשותו על מנת להעמיד את הלקוח על מקומו, ולמנוע מהופעת חוות דעת זו באינטרנט. כיצד? תביעה בגין לשון הרע בפייסבוק זוהי התשובה. כל בעל עסק יכול לפנות אל עורך הדין ולהגיש תביעה נגד לקוח שכתב חוות דעת שלילית. ולגרום לו למחוק את חוות הדעת שלו, לשנות אותה ובנוסף לשלם פיצויים לבעל העסק בגין העניין.
התסכול והבלבול
אין ספק שלקוחות עלולים למצוא את עצמם בסיטואציה מביכה וכואבת מאוד. הם קבלו שירות לקוי, רכוש מוצר באיכות ירודה ולא קבלו שירות משביע רצון. את הדברים הם מעוניינים לפרסם ברבים למען ישמעו וידעו איפה לא לקנות. אך הדברים הללו עומדים להם לרועץ. שכן בעל העסק מגיש נגדם תביעה בגין לשון הרע בפייסבוק. אכן, מדובר על נושא רגיש ומורכב מאוד. שכן לבעלי העסקים יש כלים להילחם על שמם הטוב, והם בהחלט עלולים להעמיד את הלקוחות שלהם מול תביעות משמעותיות. ובמקרים רבים התביעה אינה מוצדקת.
מה עלול לחשוף לתביעה?
חשוב להבין מה עשוי לחשוף אותנו לתביעה. במידה ומדובר על נתונים מדויקים שיש לנו גם תיעוד והוכחות שמאמתים אותם, נוכל להתמודד מול התביעה ולהציג את הדברים הללו. כך אנו מוכיחים כי הדברים נכונים. אך כל מילה מיותרת או הגזמה עלולה להוות עילה לתביעה של לשון הרע ו/או הוצאת דיבה.