מהו נוהל גילוי מרצון – ובמה זה יעזור לכם?

לא כולם יודעים אך רשות המיסים לא 'מחפשת' אותנו והיא לא נהנית להפליל אנשים. היא רוצה לעודד את כל מי שעבר על חוקי מס שונים, לתקן את הדיווחים השגויים שלהם ולדווח מחדש נתוני אמת. רשות המיסים פועלת לצורך כך יחד עם פרקליטות המדינה והיא מתחייבת כלפי הנישומים כי מי שיבצע גילוי מרצון, אזי בתנאים מסויימים לא יינקט נגדו כל הליך פלילי.
ניתן לומר במילים אחרות כי מדובר למעשה בהזדמנות ייחודית אשר היא ניתנת לנושים אשר חייבים במס ואלו לא מסרו את הדיווחים באופן מסודר על ההכנסות שהיו להם בעסק ועל כן הם גם לא שילמו את המיסים הדרושים. כאן יש להם את ההזדמנות לדווח מחדש על כלל ההכנסות שלהם, לתקן את הדיווחים הכוזבים וכמובן לשלם את תשלומי המס שהם לא שילמו, הקליקו למידע נוסף.
איך מתנהל התהליך של גילוי מרצון?
הגילוי מצדו של הנישום אמור להיעשות מתוך רצון אישי ובתום לב. חשוב כי במועד הפנייה לא נערכו כל בדיקות או חקירות בעניינו של המבקש כמו גם של בן הזוג שלו הן מצד רשות המיסים והן מצד משטרת ישראל.
בכל מקרה רשות המיסים יכולה לקבוע האם לאפשר את הגילוי מרצון. אם הגילוי מרצון נעשה בהקשר כלשהי ולו עקיף בלבד למערכת ששלטונית כזו או אחרת או לחילופין היא נעשתה לאור כתבי דין או אמצעי תקשורת שפרסמו את מעשיו של הנישום או כל הליך פלילי אשר מתנהל כבר בעניינו של הנישום הרי שלא ניתן יהיה לקבל את הגילוי מרצון של הנישום שבעקבות החשיפה הוא החליט לגלות מרצון.
איך מגישים את הבקשה לגילוי מרצון?
לצורך הגשת בקשה של גילוי מרצון ישנה כתבות אחת. סמנכ"ל בכיר לחקירות ומודיעין של רשות המיסים (קראו על עורך דין גילוי מרצון ותפקידו). הוא זה שיהיה מוסמך לאשר את הבקשה. אם הבקשה מועברת לכל גורם אחר, יצטרך אותו גורם להעביר את הבקשה לגורם המוסמך שאמור לטפל בכך.
בגילוי יש לכלול את כל המידע הרלוונטי לבקה ויש לצרף אליה את כל המסמכים המתאימים.