שולחנות לבתי ספר- אילו שולחנות מתאימים?

בית הספר הוא המוסד בו מבלים שעות רבות בלמידה ושקידה והבנת החומר הנלמד. חלק ניכר מריכוז התלמידים מתקיים בעקבות צורת הישיבה שלהם, הנוחות שלהם והמרווח בכיתה. כיתה עמוסה בעלת כיסאות ישנים מעץ וברזל, עשויים בקלות להפר את השלווה והריכוז בכיתה, מה שיכול להאט את קצב הלמידה בצורה משמעותית. כשבית ספר, כל בית ספר, דואג בראש ובראשונה לתלמידיו, הדבר צריך להתבטא גם בסוג המתאים של ריהוט לבית ספר ואקדמיה שהוא בוחר להם.
לכן, משהגעתם לעיצוב וריהוט בית הספר, אילו שולחנות יכולים להתאים לסביבה כזו?
ניידים ופונקציונליים
בתוך הכיתה, הניידות של השולחנות חשובה מאוד מכיוון שדינמיקת הכיתה משתנה כל הזמן. באופן אידיאלי, מורים צריכים להיות מסוגלים להתאים את הסביבה ואת עיצוב הכיתה עם התקדמות הילדים בשנת הלימודים ומבלי לבקש מאיש תחזוקה שיבוא לעזרה. כך למשל, אם מחנכת הכיתה מעוניינת בישיבה במעגל כיתתי, האפשרות להזיז את השולחנות לפי הרצון תהיה פשוטה מאוד.
מגוון צורות וגדלים
כיוון שכל גיל דורש צורת למידה שונה, כך גם סידור הכיתה ושולחנות בית הספר ישתנה בהתאם. למשל, בתי ספר יסודיים ירצו שולחנות זוגיים וכך יוכלו לסדר את הכיתה בזוגות זוגות או ברביעיות, בהתאם לגילאי התלמידים. אולם, לבתי ספר התיכוניים וכמו כן האוניברסיטאות, שולחנות בודדים או שולחנות המחוברים לכיסא, יהיו פתרון נכון יותר בכדי לאפשר להם את רמת הריכוז המקסימלית וללא הפרעות.
עיקרון השולחנות הבודדים הוא שהם בקלות יכולים להפוך לזוג, שלשה או רביעייה לפי הצורך. כאשר מדובר בשולחנות בודדים העומדים על גלגלים, הדבר מאפשר שינוי מהיר של מבנה הישיבה ונותן נוחות מרבית הן לתלמידים והן למורה המלמד. כאשר כלל שולחנות למוסדות חינוך שאתם בוחרים לבית הספר הם למעשה על גלגלים, אתם פותרים בעיות רבות הן מבחינת רעשי הגרירה והן מבחינת הקלות בשינוי.
לסיכום,
אם הגעתם לשלב בו אתם מחפשים את הריהוט החדש לבית הספר, אתם בהחלט רוצים לחשוב על הפרמטרים האלו כקווים מנחים. כשקל להזיז, לשנות ולעצב מחדש את צורתו של בית הספר, תוכלו לראות זאת גם אצל התלמידים, שיהיו מרוכזים יותר עקב הנוחות שיצרתם עבורם.