מה הסמכויות שיש למכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

הרבה פעמים משרדים ממשלתיים משתמשים בגורמי מקצוע שונים, בין אם כאלה שעובדים בתוך המשרד ובין אם כאלה שעובדים מחוץ למשרדים ומספקים עבורם שירותים שונים. ישנם משרדים שגם מפעילים מכונים וגורמים שונים בשביל לקבל מהם שירותים כאלה ואחרים.
כך למשל משרד התחבורה וכן משרדים נוספים שקשור לתחום הנהיגה, משתמשים בשירותים של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים. מדובר במכון עצמאי שמעסיק אנשי מקצוע בתחום הנהיגה והתחבורה, אך אלה מספקים שירותים בעיקר עבור הגורמים המקצועיים במשרד התחבורה וכן עבור גורמים אחרים שעובדים עם הממשלה בדרכים שונות.
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים אחראי על כמה וכמה רבדים, אשר מובילים בסופו של דבר לקביעת מדיניות ונהלים בתחום של תחבורה ונהיגה. בתור נהגים אנחנו פוגשים את עבודת המכון על בסיס קבוע, גם אם אנחנו לא מודעים לכך, דרך החלטות שונות שהמכון עוזר לקבל. מצד שני, אנחנו גם יכולים לפגוש את העבודה של המכון בדרכים נוספות, דרך החלטות שונות שמשפיעות באופן ישיר עלינו, בתור נהגים.
מה בדיוק עושה המכון הרפואי לבטיחות בדרכים
אפשר לחלק את העבודה של המכון לכמה חלקים. חלק אחד מתייחס להיבט של החלטות שונות שקשורות להתנהגות של נהגים. כלומר, במכון נערכים מחקרים שונים בתחום הרפואי ונבדקות אופציות שונות, על פיהן בסופו של דבר מתקבלות החלטות לגבי תקנות וחוקים שונים שיכולים להשפיע על הנהגים.
חלק אחר מתייחס לבדיקות ומבדקים שהמכון מבצע בהקשר לנהגים שונים. למשל, נהגים שביצעו עבירות שונות כמו נהיגה בשכרות וצריכים לעבור מבדקים רפואיים בשביל לראות האם הם יכולים לחזור אל הכביש. אותם מבדקים הכרחיים מאחר ובלעדיהם לא ניתן להחזיר אותם לכביש.
צריך לומר שלמכון יש סמכות מלאה לקבוע שנהג כזה או אחר, אינם מורשים לנהוג עוד בגין בעיה רפואית מסוימת שיכולה לסכן אותם וכן נהגים והולכי רגל אחרים. מן הסתם, הנהגים יכולים לערער על החלטות המכון אך ברגע שאנשיו מקבלים החלטה על בסיס העובדות שעומדות לרשותם, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשנות את ההחלטה מקצה לקצה ובית המשפט מקבל אותן כפי שהן.