איך מתכננים חנות מזון בצורה נכונה

קרה לכם שנכנסתם לחנות מזון מסוימת, הבטתם סביב ושאלתם את עצמכם, למה היא מעוצבת כמו שהיא מעוצבת? למה היא מתכוננת בצורה מסוימת ולא בצורה אחרת? סביר להניח שעל הדרך גם אמרתם לעצמכם שאם זה היה תלוי בכם, אז סביר להניח שהייתם מעצבים אותה בצורה שונה.
ובכן, תכנון חנות מזון, מכל סוג שהוא, זו אומנות שממש שעומדת מאחוריה תורה שלמה כך אפשר לומר. תיאוריות שלמות של תכנון ועיצוב נוצרו עבור חנויות מזון. צריך לומר, שרוב התיאוריות מתקשרות לנושא של מכירות, שיווק ומימוש הצרכים של הלקוחות.
ברמת העיקרון כשאנחנו מתכננים עיצוב חנויות מזון, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מספר שאלות, למשל, מה אנחנו מוכרים, מה הדברים הכי חשובים לנו למכור, מי קהל היעד שלנו ומה המאפיינים שלו, מה הצרכים שלנו, כיצד אנחנו יכולים באמצעות השטח שעומד לרשותנו לתכנן את המבנה שלנו בצורה נכונה באופן כזה שנוכל לאפשר ללקוחות שלנו לממש את הצרכים שלנם כמו שצריך.
למשל, אנחנו היום יודעים שבשביל שהלקוחות שלנו יקנו מוצרים מסוימים, מוצרים שחשוב לנו שהם ייקנו, אזי שאותם מוצרים צריכים להיות חשופים אליהם, הם צריכים להיות בהישג יד, זמינים בצורה נוחה. לכן אנחנו לא נציב אותם במקומות מוסתרים ולא במקומות גבוהים. אנחנו כמובן צריכים לייצר רשימה של מוצרים שחשוב לנו למכור.
אם נניח אנחנו יודעים שהלקוחות שלנו הם ילדים, אז אנחנו נצטרך לשים את הדברים שאנחנו רוצים למכור להם בגובה העיניים, שיהיה להם נוח להיחשף אליהם. אם אנחנו יודעים שקהל הלקוחות שלנו הוא כזה שקונה דברים ליד הקופה, אז אנחנו נציב שם דברים מסוימים שהקהל ירצה לקנות.
כמובן שאנחנו צריכים גם להתייחס לפרטים טכניים שלא קשורים בהכרח רק למכירות. למשל, אם אנחנו חנות מזון שמוכרת מוצרי בשר, מוצרי חלב ודגים, אנחנו צריכים לוודא שיש לנו מספיק מקום למקררים שיאכלסו אותם ולדלפקים עליהם יהיה ניתן לפרוס ולהציע ללקוחות שלנו נתחים שונים.
כאמור, כל פרט ופרט בתחום תכנון שטחי מסחר קמעונאיים צריך להיות מתוכנן היטב בחנות, מתוך מחשבה מה אפשר להציע ללקוחות שלנו בצורה הטובה ביותר.