איפה לומדים על קבלה

מן הרגע בו הודפס ספר הזוהר לראשונה ועד לעצם היום הזה הוא יצר יותר ויותר עניין עם אנשים אשר החלו לחקור בתוכן שהוא מציג ולהתעמק בו ממש כמו שמתעמקים בלימודי תלמוד והתנ"ך. יש ספרים אשר יצאו לאור מתוך התובנות שלומדי הקבלה הביאו אל העולם הזה, ממש כפי שקיימים פירושים רבים של חכמי תורה עבור כל מה שמועבר בלימודי תורה עבור תלמידי ישיבה. יש אנשים אשר סקרנים לגבי לימוד קבלה פרטני, מלבד כזה אשר נעזר בספרים שנמצאים על המדף לרכישה או לעיון בספרייה, וכאן יש את האפשרות לגשת אל מלומדים שמעבירים שיעורים והרצאות לכל המעוניין.
לא על רגל אחת
העולם הרוחני הוא עולם מאוד מורכב אשר מחדד את המחשבה בצורה מאוד מעמיקה. הדבר דומה להבדלים בין לימודי 3 יחידות מתמטיקה לחמש יחידות מתמטיקה. הדבר דומה להבדלים בין מבחנים אשר נערכים לבגרות לבין התזה שאותה מגישים עבור לימודי השכלה גבוהה ודוקטורט.
בכל נושא יכולים להתעמק עוד ועוד הלאה, אבל כאשר מדובר בתורת הנסתר, הפעולה של הלימוד יכולה להימשך לא לאורכן של שנים, אלא לאורכם של חיים שלמים של האדם. כמובן שישנה אפשרות של נגיעה מעמיקה בתחום על ידי האזנה וקריאה של חומר שכבר עבר את הסינון של מלומדים בעניין, ובכך ללמוד על אחד מן התחומים שיכולים להעניק תבונה מחודשת לגבי האדם ולגבי העולם שבו הוא חי.
מכניסים אור לחיים
לגשת אל קורסים והרצאות לגבי תורת הקבלה הם דבר שיכול רק להעשיר את החיים של האנשים אשר מוצאים בכך עניין, כמו ספר הקבלה של רמי שקלים. העולם שבו אנו חיים היום הוא כזה אשר בו יש את כל הדגשים לגבי מה שחומרי ותפל, ולא פעם אנשים מוצאים את עצמם עם הרבה מאוד מהאחד והרבה פחות מן האחר. העולם הרוחני הוא כזה אשר יכול לספק בסיוע של תורת הקבלה ראייה מחודשת דרך עיניים רוחניות אשר חוקרות לעומק את העולם הזה ומביאות את החיבור אל אנרגיה רוחנית יותר גבוהה, אשר בסיוע שלה ניתן להכניס אור אל החיים של האדם.