ביטוח סייבר – הדבר החם הבא בעולם הביטוח בישראל

בימינו אתר אינטרנט הפך לצורך בסיסי של עולם העסקים, בין אם מדובר בעסק המבוסס על מכירות באינטרנט או עסק הנותן שירות, אתר אינטרנט הוא מוצר הכרחי. רבים מהעסקים מאחסנים את פרטי המשתמש של לקוחותיהם במאגר מידע הנמצא בתוך אתר האינטרנט, באזור מאובטח, בו הגישה למידע האישי ניתנת רק על ידי הזנת סיסמא ושם משתמש, ובכך שומרים על הלקוחות מחשיפת פרטיהם האישיים. דמיינו מצב בו האקרים פורצים למערכת, ועושים שימוש לרעה בפרטים אישיים של אלפי לקוחות. בין אם מדובר בדרישת כופר בעבור הסרת האיום על חשיפת הפרטים, ובין אם מדובר על שימוש בפרטי כרטיס אשראי של הלקוחות, נזק כספי גדול ייגרם, ולפי מיטב המומחים, כל אתר ניתן לפריצה.
בדיוק לשם כך נוצר ביטוח סייבר.
כשסכומי כסף כל כך גדולים נמצאים על הכף, חברות רבות מבטחות את עצמן בביטוח סייבר ובכך מבטיחות את המשכיותו התקין של האתר שלהם וכמובן את החוסן הכלכלי של העסק שלהם.
מעבר לניסיונות פריצה לאתרים של גופים ממשלתיים וחברות ענק, במקרים רבים מעדיפים ההאקרים לנסות לפרוץ דווקא את אתרי החברות הקטנות/ בינוניות בשוק, כשמול עיניהם- הסבירות הגבוהה שאמצעי ההגנה והמשאבים העומדים לרשות עסקים בסדר גודל כזה פחותים מאשר לגופים ממשלתיים או לחברות ענק, ועבודת הפריצה תהיה קלה ומהירה יותר.
בין הגופים המפורסמים שחוו מתקפות סייבר נכללות חברות ענק כמו אתר EBAY המגלגל מחזורי מכירות של מאות מיליוני דולרים, הבנק המרכזי של אירופה האוחז בפרטים אישיים של קהל עמיד רב, דוגמא זכורה נוספת היא הפריצה לאתר הבגידות אשלי מדיסון (Ashley Madison) שלוותה בדרישת כופר, תוך איום על חשיפת פרטיהם של עשרות מיליוני לקוחות.
ביטוח סייבר בא לתת מענה ושלווה לאותם עסקים, לדעת שיציבותם הכלכלית לא תופר בעקבות חדירה של האקרים לאתר שלהם, וכולל כיסויים מפני תביעות על נזק שנגרם לצדדים שלישיים (צד ג'), ובגין נזקים לאתר כמו שתילת וירוסים, תכנות מחדש של האתר, וכמובן פיצוי בעבור אובדן הכנסה עקב אתר שקרס ולא פעיל למשך זמן.