פתיחת חברה בע"מ

כיצד פותחים חברה בע"מ ובמה פתיחת חברה שונה מרישום של עוסק פטור או מורשה? אם אתם הופכים להיות חברה או שאתם רוצים לפתוח כזאת – חשוב שתכירו את כלל השלבים שדרושים לצורך המהלך.
אבל לפני הכל – חשוב לדעת מהי חברה בע"מ
חברה בעמ היא בעצם ארגון שיש לו אישיות משפטית ברורה, תוך שהיא נועדה לאגד יחד גורמים מסוימים כמו בעלי מקצוע ואנשים שפועלים יחדיו למען מטרה מסוימת, בזמן שהמטרה של חברה היא כזאת אשר נועדה בדרך כלל בעיקר למטרות רווח.
כאשר מקימים חברה היא נחשבת לישות הכפופה למדיניות ולחוקי של מדינת ישראל תוך קבלת כלל החוקים שנודע לתשלומים לעובדים, תשלומי פנסיה ושאר מיסים, כמו גם הצהרות אודות רווחים, תוך שמי שיש לו חברה קיימת יכול להפוך אותה גם לסחירה בבורסה.
היתרונות של פתיחת חברה בע"מ
המטרה של חברה למי שטרם התוודעו לכך היא בראשית הקטנת הסיכונים של בעלי העסקים שהופכים לחברה בעמ בכל הנוגע ליזמות, כמו גם המשמעויות של אחזקת חברה כמו למשל היכולת להכריז על פשיטת רגל, היכולת שהחברה תיסחר בבורסה ובכך לקבל מימון, כמו גם לצורך הגנה על נכסים במקרים של איומי עיקול ועוד.
אבל כיצד פותחים חברה בע"מ? הנה כל הצעדים:
החלטה אודות סוג החברה
חשוב שתייעצו עם המומחים בתחום ותחליטו איזו חברה תרצו להקים. ישנן כיום סוגים שונים של חברות כמו כאלה המוגבלות במניות, כאלה שאינן מוגבלות ועוד. נסו באמצעות עורך דין לדיני חברות, להבין איזה חברה כדאי לכם לפתוח.
פנייה אל עורך דין מומחה
כדי לקצר הליכים ולהתמודד בקלות עם הבירוקרטיה כמו גם כדי להגן על האינטרסים שלכם: חשוב בראשית לפנות אל עורך דין המומחה בתחום כדי להבין מהן המגבלות ומהם הסיכונים בהקמת חברה בע"מ. עורך דין מקצועי ילווה אתכם גם במשך כל זמן קיומה של החברה ויסייע לכם בנוגע לחוזים, שותפויות, ניהול עניינים משפטיים ועוד.
פנייה לרשויות המס
כעת יש לפנות לרשויות המס כמו מס הכנסה, מע"מ ועוד כדי להפוך אתה עסק הקיים שלכם לחברה בע"מ או להירשם כבעלי חברה מלכתחילה. רשויות המיסים חייבות לדעת אודות פתיחת החברה לצרכי מס וכדי שהפעילות של החברה תהיה חוקית.
בחירת שם החברה
יש לשים לב כי אתם בוחרים את השם המתאים לבחרה שלכם, תוך שאתם מבינים מה אפשרי מבחינת המיתוג שכן ישנם שמות תפוסים בכל הנוגע לדיני חברות. לכן יש לאשר מול משרד החברות את השם שאתם בוחרים לחברה שלכם.
מינוי דירקטורים
לכל חברה בע"מ ישנם דירקטורים אשר נועדו לטפל בכל הקשור לניהול השוטף של החברה, כמו גם לניסוח תקנון חברה רהוט ונכון, כאשר דירקטורים הם אלה שיהיו חלק מבעלי המניות והם ישמשו כמקבלי ההחלטות בחברה.
בחירת אמצעי הניהול
חשוב לבחור את האמצעים בהם תרצו לנהל את החברה כמו למשל בחירת מנהל חשבונות ויועץ מס טוב, שימוש בתוכנות לניהול החברה והרשתות הארגון, בחירת אסטרטגיה שיווקית כמו גם שירותי הנהלת חשבונות באינטרנט שיהיו חלק בלתי נפרד מניהול הפיננסיים והכספים בחברה.
רישום החברות
לאחר שערכתם את כלל ההכנות יש לפנות לרשם החברות על מנת שתוכלו להשיג את כלל המסמכים הדרושים לרישום החברה, תוך שאתם נעזרים לשם הפעולה בעורך דין המומחה בתחום שיעזור לכם לצלוח את כלל ה"טופסוליה" והבירוקרטיה בשלבי הרישום.
אלה הטפסים הדרושים להקמת חברה
כאשר אתם מבצעים את פעולות הפתיחה, חשוב שתמלאו ותגישו לרשם החברות את הטפסים הבאים:
טופס הגשת מסמכים לרישום חברה.
הצהרת בעלי מניות על כשירות לאחזקת החברה.
טופס בקשה לרישום חברה חדשה.
תקנון חברה.
טופס הצהרת דירקטורים עם חתימת עורך דין.
עשו את כל אלה וכבר תוכלו להתחיל בכל ההכנות והצעדים לפתיחת חברה חדשה!