יש לכם שאלות לגביי הצבא? אתם צריכים עורך דין צבאי

מערך הביטחון בישראל הוא כזה אשר בזכותו ישראל עדיין קיימת, ומאפשר את הפריחה הכלכלית בארץ וניהול של חיים רגילים לצד כל אותם איומים ביטחוניים אשר קיימים באופן יום יומי. לכן יש גיוס שהוא בגדר של חובה עבור כל נער ונערה אשר מגיעים אל גיל 18 ומסיימים את החובות שלהם בלימודים, כאשר אלה עוברים מחיים אזרחיים אל עבר חיים שמנוהלים על ידי הצבא ומחייבים אותם להישמע אל כל אחד ואחד מן הכללים ששם קיימים באופן מאוד ברור וחד משמעי. האם כולם מתגייסים? לא. האם אפשר להפחית מאותם עונשים? בהחלט כן.
>>> עו"ד קרדונר מתמחה בדין והמשפט הצבאי
השינוי בסטאטוס מאזרחי לצבאי
המעבר הזה מלהיות תיכוניסטים לחיילים הוא מעבר מאוד מורכב אשר לא רק מגיע מבחינה נפשית, אלא גם מבחינה ערכית כאשר לצבא יש דרך לנהל את החיילים שלו לפי מתכונת שדומה ושונה מכל מה שמתנהל בחיים האזרחיים, עם סט של חוקים אשר נועדו באופן מפורש לנהל את המערך הצבאי הזה של פקודים ומפקדים באופן תקין עם חוקים ברורים לגבי מה מותר ומה אסור.
השינוי מאזרח לחייל הוא כזה אשר יש לו השלכה מאוד מעמיקה מבחינה משפטית, שכן כל עבירה אשר מתבצעת תחת השייכות אל המערכת הביטחונית היא גם כזו אשר תגיע אל ענישה במסגרת שהיא צבאית.
ההשלכות של מהלך לא חוקי
המשמעות של עבירה שאותה מבצע חייל במערכת הביטחון היא ענישה לפי ספר החוקים שקיים בצבא ההגנה לישראל עם בית דין צבאי שבו יש שופטים ובתי כלא אשר מיועדים באופן ספציפי לחיילים שביצעו עבירות ונשפטו עם ענישה שכוללת מאסר בכלא.
כאשר מבצעים עבירה כל שהיא חייבים להבין כי כאן מערך החוקים יכול להיות יותר רגיש, וכי באזור הצבאי בדומה לתחום האזרחי קיימים חוקים ומערכת שאותה צריכים להכיר באופן מעמיק על מנת להביא את הטיפול הכי נכון עבור כל חייל אשר חושש כי הוא הולך לקבל ענישה מבלי להבין את היכולת של עורכי דין להוביל את הדרך אל ביטל ענישה או הפחתת הדין.
קראו גם: עו״ד לייצוג חיילים בבתי דין צבאיים