מחיקת רישום פלילי בבאר שבע של קטינים

בחוק הפלילי, קיימים הבדלים ברורים בין רישום פלילי של בגירים לעומת הרישום הפלילי של קטינים. הרישום הפלילי נוצר כתוצאה מהרשאה ועונש בשל ביצוע פשע או עבירה. הרישום הפלילי נובע כתוצאה מהרשעה בעבירה הפלילית שדינה עונש מאסר של שלושה חודשים ומעלה. שימו לב, גם במקרה שבו בסופו של דבר לא נגזר העונש, יבוצע רישום פלילי.
הרישום הפלילי של הקטינים נרשם באופן דומה לזה של בגירים – מופיע במרשם הפלילי המשטרתי ובתדפיס הפלילי. לכל הרשעה ישנה תקופת התיישנות שונה על הופעת הרישום הפלילי במרשם. הנה כל מה שעליכם לדעת בנושא מחיקת רישום פלילי בבאר שבע של קטינים.
מי נחשב לקטין?
קטין הוא כל ילד או בן נוער שטרם מלאו לו 18 שנה. יחד עם זאת, ההליך הפלילי מבדיל בין שתי קטגוריות גיל – מ-12 ועד ל-18 ומתחת לגיל 12. קטין, שבזמן ביצוע העבירה טרם מלאו לו 12 שנים, אינו נושא באחריות הפלילית לעבירה, בהתאם לחוק הנוער, ומעשיו מטופלים במסגרת אזרחית. לעומת זאת, קטין שבעת ביצוע העבירה הפלילית, מלאו לו 12-18 שנים, יירשם בדומה לבגיר במרשם הפלילי. מי שמלאו לו מעל ל-18 בעת ביצוע העבירה, אינו זכאי לזכויות מיוחדות ונשפט כבגיר.
על פי החוק, ישנם הבדלים מסוימים בהקשר לרישום הפלילי לקטינים וזה לבגירים, בעיקר אלו הנוגעים בתקופת ההתיישנות, מידת חשיפת הרישום ומחיקת ההרשעה.
מהי משך תקופת ההתיישנות?
גם בנושא זה ישנם מספר הבדלים. עבור קטין שהורשע בפלילים ללא גזירת עונש מאסר בפועל, תקופת ההתיישנות היא שלוש שנים. לעומת זאת, לקטין שכן נגזר עליו עונש מאסר עד לשלוש שנים, תקופת ההתיישנות תכלול את תקופת המאסר, עליה נוספות חמש שנים.
במקרה של קטין שנגזרה עליו תקופת מאסר של שלוש עד לחמש שנים, תקופת ההתיישנות תהיה תקופת המאסר בתוספת שבע שנים. עבור קטין שנגזרה עליו תקופת מאסר של חמש שנים ומעלה, תקופת ההתיישנות תהיה תקופת המאסר בתוספת עשר שנים. ובסופו של דבר, לקטין שהורשע במניין עבירות, תקופת ההתיישנות בגין ההרשעות תסתיים בתום כל תקופות ההתיישנות.
תקופת המחיקה מתחילה בתום תקופת ההתיישנות והיא בדרך כלל נמשכת עד לעשר שנים, תלוי סוג וחומרת ההרשעה. ההרשעה אינה נעלמת פיזית ממאגרי המשטרה, אלא מופיעה במחשבים כהרשעה שנמחקה.
נועצים בעורך דין
כדי לברר על מחיקת רישום פלילי בבאר שבע של קטינים, עליכם להיוועץ בעורך דין המתמחה בדין הפלילי כדי להבין במדויק מה האפשרויות העומדות בפניכם. במקרים מסוימים עבור קטינים המעוניינים למחוק את הרישום הפלילי טרום סיומה של תקופת המחיקה, ניתן להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה, הרשאי לבטל או לקצר את תקופות המחיקה וההתיישנות.