בדיקת אינטגרציה

המונח בדיקת אינטגרציה מוכר היטב לכל מי שעוסק במחקר ופיתוח של מוצרים בכל תחום שהוא. הרעיון כפי שאפשר להבין מהשם הוא, לבדוק כיצד אלמנטים שונים משתלבים ביחד לכדי מוצר אחד, כאשר בין היתר, אחת המטרות היא לבחון את ההשפעה של לחלק מסוים במערכת על חלקים אחרים.
ניקח למשל מכשיר כמו טלפון סלולארי שכולנו מחזיקים ברשותנו. הוא כולל מגוון רחב של רכיבים וחלקים, אשר יוצרו בתהליכים שונים ועל פי מודולים מגוונים. מן הסתם, המטרה היא שכל החלקים יוכלו להתחבר ביחד בשביל שיעבדו כיחידה אחת משותפת. מן הסתם, גם כל החלקים אמורים להשפיע בצורה חיובית על חלקים אחרים ולא להפחית בעוצמתם, לא לגרום נזק ובלי להוביל לכדי מצב שאחד החלקים יתנתק מהמערכת כתוצאה מעבודה של חלק אחר.
בדיקת אינטגרציה תבחן כיצד החלקים השונים עובדים ביחד, וכיצד כל חלק פועל בזמן שהמערכת כולה עובדת, כך אפשר לוודא שאכן כל החלקים תקינים ועובדים כפי שהם אמורים לעבוד.
הבדיקה תתבצע במספר צורות. ראשית, היא תתבצע בסביבה בה המערכת אמורה לעבוד, לאחר מכן היא תתבצע גם בסביבות עבודה אחרות, זאת במטרה לבחון השפעות שונות, הבדיקה גם תתבצע על פי מאפיינים מסוימים שיוגדרו מראש, זאת במטרה לוודא שאכן כל הפונקציות נבחנות ומבלי לבחון מאפיינים שאין צורך בהם. אותן בדיקות ייקבעו מראש, על מנת שיהיה ממשק בין החלקים, תהליך המחקר והפיתוח וכן תהליך הייצור לבין המטרה הסופית. כלומר, לא ייקבעו בדיקות שאין בהן צורך, על מנת שלא נאתגר שלא צורך את המערכת.
חשוב לומר, לעיתים אנחנו נגלה שבמסגרת בדיקות אינטגרציה נערכות בדיקות שאינן קשורות באופן ישיר לאותם מרכיבים אלא בדיקות כלליות יותר, למשל בדיקות של צריכת חשמל, עומסים, אבטחת מידע ועוד. הסיבה היא, אם מדובר במוצר שמושפע או משפיע על כך, הרי חשוב לדעת האם קיים שינוי ברמה כזו או אחרת ממה שהוגדר מראש והאם יש צורך לבצע תיקונים מסוימים כתוצאה מכך.
בדיקת אינטגרציה אידיאלית היא זו שמובילה לכדי תוצאה שמאפשרת שימוש במוצר על כל מרכיביו, בצורה מלאה וללא שינוי.