השקעות: שוק ההון או נדל"ן?

במשך שנים, קיים ויכוח היכן רצוי להשקיע את הכסף שלנו, האם רצוי להשקיע אותו בשוק ההון או בשוק הנדל"ן? לכאורה היו כאלה אשר בעשור הראשון של שנות האלפים אשר הכריעו, שוק ההון ניצח, אך אז הגיע המשבר הכלכלי של 2008, וטרף את הקלפים. היום זה כבר לא ברור מאליו.

שוק ההון או נדל"ן : איפה כדאי להשקיע
אם אנחנו נבחן את שוק ההון מול שוק הנדל"ן, נוכל למצוא יתרונות לכאן ולכאן. לפני שנציג אותם, חשוב לומר, מי שרוצה להשקיע באחד מהשווקים הנ"ל, חייב להכיר את הנושא לעומק, זה לא מספיק רק להחליט להשקיע אלא צריך ללמוד היכן וכיצד משקיעים בצורה חכמה ורק לאחר מכן לבחור את המסלול שמתאים לנו. לכן מומלץ להיעזר באנשי מקצוע ובכלים מקצועיים, למשל כמו אלו שמציעה חברת ג'נרל טרייד, החברה מובילה בכל מה שקשור למקצועות שוק ההון.
השאלה הבסיסית היא כמה יעלה לנו להרוויח. הרי בשביל להרוויח צריך להשקיע. כאן ברור מאליו שהשקעה בשוק הנדל"ן היא גדולה יותר מאשר בשוק ההון. בשביל לרכוש נכס אנחנו צריכים לפחות מיליון שקל. מן הסתם, מרביתנו יצטרכו לקחת משכנתא בשביל זה, מה שאומר במילים אחרות, שגם אחרי שנרכוש את הנכס, ונתחיל להרוויח עליו דרך שכירות, הרי שמרבית הסכום יילך להחזר עבור המשכנתא. רק כעבור כמה שנים טובות, נוכל ליהנות מכל הסכום אותו אנחנו מקבלים.
מעבר לכך, יש גם הוצאות נוספות שעלינו לבצע בשביל לרכוש נדל"ן, מה שהופך את כל העסקה לפחות משתלמת בטווח הקצר ולא בטוח עד כמה בטווח הארוך היא תשתלם לנו.
לעומת זאת, מי שרוצה להשקיע בשוק ההון, לא צריך לשלם הרבה בשביל השקעה ראשונית, הוא יכול להחליט על הסכום אותו הוא מעוניין להשקיע, ובהתאם לכך הוא גם ירוויח בהמשך (באופן יחסי). בשוק ההון גם אפשר לפזר את ההשקעות ולא להשקיע את כל הכסף במקום אחד, בנוסף יש חברות מצויינות כמו חברת ג'נרל טרייד שמציעה תוכנה למסחר להשקעות חכמות
הבעיה של שוק ההון היא, שמדובר בשוק לא יציב, להבדיל משוק הנדל"ן, שגם בתקופות לא יציבות, עדיין יש לנו את הנכס ביד, ואנחנו יכולים למכור אותו גם במחיר הפסד.