ציינג בירושלים

אי שם בשנות התשעים החלו להופיע בישראל מוקדים פרטיים להחלפת כסף, ציינ'ג. הרעיון היה מאוד פשוט, במקום להחליף את הכסף בבנק עם העמלה שהבנק לוקח והשער שהוא קובע לעצמו, שלא נדבר על משך הזמן שהתהליך דורש, כל מה שהיינו צריכים לעשות, זה להיכנס לציינג אשר היה ממוקם באזורים שונים בעיר, ולהחליף כסף.
כל ציינג מציע מטבעות מסוגים שונים, כאשר מן הסתם, הציינגים מציעים את השטרות המובילים בעולם, החל מדולרים, יורו, לירה שטרלינג, וכן מטבעות אחרים כולל מסין, יפן, רוסיה ועוד. אפשר במקומות אלו לרכוש כסף זר באמצעות כסף מקומי ולהיפך.
ציינג משמש תיירים אשר צריכים להחליף כסף, ישראלים שנוסעים לחו"ל, ישראלים שרוצים להחליף שקלים בדולרים או להיפך לצורך תשלום במזומן, וכן אנשי עסקים שמקבלים כספים בסכום מסוים ומעדיפים להחליף אותו בציינג ולא בבנק. כמובן שעליהם לרשום הכל ולתעד, על מנת שלא ייטען נגדם שהם פעלו בניגוד לחוק.
אנחנו יכולים למצוא, כאמור, ציינג בירושלים וכן ציינג בערים אחרות בישראל, גדולות וקטנות. כיום אנחנו יכולים למצוא כמעט בכל עיר ציינג, רובם אגב קיבלו אישור רשמי ממשרד האוצר לפעול. הם החליפו את החלפנים בשוק השחור אשר פעלו ללא פיקוח בשנות השבעים והשמונים. כל מי שהכיר אז את התחום יודע, שבאותן שנים היה נהוג להחליף כסף אצל אנשים שאינם קיבלו שום אישור לכך, ולכן הם יכלו לנקוב בערך הרבה יותר גבוה ממה שהיה קיים בשוק, וכן הם לא היו מדווחים על כך, אז היו מרוויחים כסף מבלי לשלם מס הכנסה.
הציינג לעומת זאת, כפי שאנחנו מכירים אותו היום, הוא הרבה יותר מסודר, מפוקח, עובד על ערכים הרבה יותר סבירים של מטבעות, כלומר על פי הערך של בנק ישראל אשר נקבע בהתאם להיצע וביקוש.
הסיבה שאנחנו יכולים למצוא ציינג בירושלים ובערים אחרות גדולות, למרות שיש בנקים שעושים את אותו הדבר, היא די ברורה, הרי כך תיירים וכן ישראלים יכולים להחליף כסף בצורה ברורה ופשוטה, מבלי לגרום שיצטרכו לבזבז זמן יקר ולשלם עמלות גבוהות יותר.