כיצד תוכל להיענש אם נהגת בזמן פסילת רישיון נהיגה?

לא פעם אנחנו שומעים בחדשות או קוראים בעיתונות על נהגים שרישיונם נפסל והם בוחרים, בכל זאת, לנהוג. כפי שניתן להבין, מדובר במעשה לא חוקי, אשר במידה ונתפסים עליו, ניתן לקבל עונש משמעותי מאוד.
לפני שנסביר מה בדיוק העונש שנותנים בסיטואציה כזו וכיצד ניתן להתגונן מפניו, או לפחות להפחית אותו, נסביר בקצרה מדוע ניתן עונש על נהיגה בזמן פסילה. כפי שנוכל להבין מיד, יש כאן יותר מאשר עניין של חוסר ידע או חוסר מקצועיות בנהיגה.
כשבית המשפט מחליט לקחת מנהג רישיון נהיגה, הוא עושה זאת מאחר והנהג ביצע עבירה או שורה של עבירות מצטברות, אשר סיכנו את החברה. נטילת הרישיון מידיו היא גם אקט שנועד להבטיח את שלום הציבור, גם אקט ענישה כלפי הנהג שביצע עבירות נהיגה או נהג בצורה לא בטוחה וגם אקט הרתעתי, הרי אם הוא לא ייענש בחומרה, לא רק שהוא יחזור לבצע עבירות תנועה אלא גם נהגים אחרים, ינהגו כמוהו. יש בפסילת רישיון מסר לכל הנהגים, כיצד מותר וכיצד אסור להם לנהוג.
עכשיו, אם אותו נהג שרישיונו נפסל, ימשיך לנהוג למרות הפסילה, הוא בעצם עובר על החלטת בית משפט, והוא הופך את החלטה ובכך גם את האכיפה של החוק, לחסר משמעות. זה מדרון חלקלק שעלול להביא לידי כך, שגם נהגים אחרים ובכלל אזרחים שעוברים על החוק, לא יקבלו את החלטות בית משפט. מכאן הדרך לאנרכיה מאוד קצרה.
מה העונש שמוטל על מי שנוהג בזמן פסילה?
בעוד שעבירות תנועה, ברובן, מביאות לענישה כגון קנסות או פסילת רישיון נהיגה לתקופת מה או לצמיתות, הרי שנהיגה בזמן פסילה, היא עבירה שהעונש עליה הוא 3 שנים בכלא ולעיתים בתוספת של קנס כספי. במקרה ומדובר בעבירה חד פעמית של הנהג, או במקרים מקלים, יכול בית המשפט להמיר את המאסר בפועל במאסר על תנאי.
עורך דין בענייני תעבורה, ינסה להמיר את העונש עבור הלקוח שלו על מנת שלא ירצה זמן בכלא. בכל מקרה בשביל לא לקבל עונש כלל, מוטב לא להסתכן ולא לנהוג בזמן פסילה.