צריך ייצוג בוועדת ערר רפואית? פנה לעורך דין למכון הרפואי

לא פעם נשלחים אנשים על ידי משרד הרישוי למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, בכדי לבדוק האם הימצאותם על הכביש לא מסוכנת. במידה והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים מקבל החלטה בדבר אי כשירות של אדם מבחינה רפואית, פיזית או נפשית לנהוג על הכביש, ישלול משרד הרישוי את רישיונו. אם חשבת שלאחר שהועדה קבעה כי אינך כשיר אין לך עוד סיכוי לקבל את הרישיון שלך בחזרה, כדאי שתדע שתוכל להגיש ערעור על ידי עורך דין למכון הרפואי, מקצועי ומנוסה אשר יסייע לך בכך.
מהי ועדת ערר רפואית
ועדת ערר רפואית היא הועדה אשר אליה נשלחים ערעורים על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בדבר כשירותו הרפואית הפיזית או הנפשית של האדם לנהוג על הכביש. במידה והחליטה הוועדה כי האדם לא כשיר לכך ובעקבות כך נשלל רישיונו במשרד הרישוי, יכול אותו אדם להגיש ערעור תוך 30 יום. הערעור מתקבלת בוועדת ערר רפואית אשר יושבים בה 3 רופאים. אל הוועדה הזו יש להגיע עם עורך דין בתחום ועדות רפואיות מעין אלו, המומחה בהן ויודע כיצד להתנהל בהן בצורה הטובה ביותר. לאחר העלאת כל הטענות של עורך הדין הנוגעות למהות הערעור וסיבות הערעור, יחליטו הרופאים האם ניתן לבטל את ההחלטה שהתקבלה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים בדבר כשירותו הרפואית של האדם לנהוג בכביש ובהתאם לכך, יוחזר לו רישיונו על ידי משרד הרישוי.
כיצד תבחר עורך דין לוועדת ערר רפואית
מכיוון שוועדת ערר רפואית הם המילה האחרונה בנוגע לרישיון שלך, חשוב מאוד שלא תתפשר בבחירת עורך הדין למכון הרפואי ותבחר אותו באופן קפדני ומדוקדק. כדאי לבדוק שלעורך הדין יש ניסיון רב בתחום וכי במרבית המקרים בהם הוא ייצג אגם מול וועדת הערר, הערעור הצליח לממש את מטרותיו ולהשיב לאדם את רישיון הנהיגה שלו. ותק, אמינות, מקצועיות וניסיון של עורך הדין, הם הדברים החשובים ביותר שיש לבדוק וכן, כמובן שיש לקבל כמה יותר חוות דעת חיוביות מלקוחות מרוצים של עורך הדין, אשר עמדו באותה הסיטואציה ובזכות עורך הדין עברו את ועדת הערר.