איך לזהות הזדמנויות חדשות לעסק?

זיהוי הזדמנות בזמן הנכון הוא מאבני היסוד של היזמות. בשביל לשפר את סיכויי ההצלחה בבחירת הזדמנות חדשה תצטרכו לבדוק מה היא מציעה, מה האלטרנטיבות ומה אומרת תחושת הבטן. בנוסף, להתייעצות שלכם עם אנשי מקצוע יש השפעה רבה על היכולת לזהות הזדמנויות טובות

ישראל היא מדינה נוחה ליזמים ועסקים קטנים. נכון לשנת 2014 עמד מספר העסקים הכולל בישראל על 504,224, מתוכם 99.5% עסקים קטנים ובינוניים שמעסיקים עד 100 אנשים בלבד. מספר העצמאים ללא מועסקים עמד באותה שנה על 254,337, שהוא 50.4% מהמגזר העסקי, ועם מחזור של 58.5  מיליארד ש"ח. המשמעות היא שהמדינה תלויה במידה רבה ביוזמות פרטיות ולכן מעודדת בעלי עסקים ויזמים יצירתיים.

מן העבר השני, היזמים עצמם לא תמיד יודעים לזהות הזדמנויות עסקיות ולהפוך את הרעיון או המוצר שלהם לשיתוף פעולה פורה עם גורם חדש. זיהוי הזדמנויות עסקיות חדשות הוא מקצוע בפני עצמו, כי אין דרך בדוקה לעשות זאת. ההזדמנות היא בסופו של דבר רעיון עסקי המוצג כמוצר או שירות על ידי ארגון ובמטרה מוצהרת ליצור רווח. בנוסף, יזמים תופסים מצבים בסביבה העסקית באופן שונה וכל אחד מגיב אליהם אחרת.

כך תשפרו את הסיכויים שלכם לבצע בחירה מוצלחת

הנחת המוצא היא שניתן לחלק יזמים לכמה סוגים. לצד אלו שמחפשים פוטנציאל רווח גבוה ומוכנים לקחת סיכון, יש כאלה שמעדיפים סיכון נמוך ולכן גם הרווח שלהם בהתאם. אחרים מחפשים רק הזדמנויות של פעם בחיים ויש יזמים שנקודת המוצא שלהם היא ניסיון לייעל את העבודה או את החיים האישיים.

בשלב הבא כבר ניתן להיכנס לעובי הקורה ולתת המלצות פרקטיות לזיהוי הזדמנויות חדשות לעסק. ראשית, יש לבדוק מה מציעה אותה הזדמנות ומה התועלת האמיתית שחבויה בה. רק כך ניתן לזהות בצורה ברורה ואובייקטיבית את רמת הסיכון. אין סיבה להתפתות לכל הצעה שמונחת על השולחן ואסור לקבל החלטות מתוך לחץ.

שנית, תוכלו לשפר את הסיכויים שלכם לבחור הזדמנות עסקית מוצלחת במידה ותרגישו מספיק בשלים לעמוד באתגרים. עליכם להחליט שאתם מוכנים להקדיש להזדמנות שנקרתה בדרככם את הזמן והמשאבים ולא לצפות לרווחים מהירים.

מה עושים יזמים בלי ניסיון?

הניסיון הוא פקטור משמעותי בזיהוי הזדמנויות עסקיות כי בעזרתו תוכלו לשפר את סיכויי ההצלחה שלכם בטווח הקצר והארוך. הבעיה מתחילה עם יזמים מוכשרים שאין להם את הניסיון הנדרש, ולכן הפתרון במקרים כאלה היא להתייעץ עם אנשי מקצוע.

אל תחששו לערב גורמים נוספים בתהליך קבלת ההחלטות שלכם. ודאו כמובן שכל החלטה מגובה בחוזה ושהזכויות שלכם על הרעיון, המוצר או השירות נשמרות היטב, אך השתמשו בידע ובניסיון כדי לדעת מתי להשקיע ומתי לוותר. התייעצות עם גורם אובייקטיבי גם תעזור לצמצם את מרווח הטעות ותשפר את תחושת הביטחון.

בריאות ורפואה הסכמים השקעות חוזים ומשפטים טכנולוגיה ואינטרנט לימודים נדל"ן פיננסים צרכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
שיקום וחידוש מבנים – איך זה עובד?
אחד התחומים הבולטים ביותר בתחום הנדל"ן בשנים האחרונות, הן בנדל"ן פרטי והן בנדל"ן עסקי, מסחרי ואחר, הוא...
קרא עוד »
ספט 30, 2020
מכונת שטיפה בלחץ, מה לבדוק לפני קנייה?
מכונות שטיפה בלחץ משמשות לניקוי ותחזוקה של מגוון רחב של משטחים. ניתן להשתמש בהם במסעדות, בתי חולים,...
קרא עוד »
ינו 25, 2023
עיצוב פנים חנויות – איך זה עובד?
אומרים שהחזות היא הכל, שהרושם הראשוני קובע, הדבר הראשון אותו נראה זה הדבר שיקבע עבורנו אם אנחנו...
קרא עוד »
יול 19, 2016