מהם הסימנים לכך שכדאי להיעזר בשרותי הכוונה מקצועית

עיסוק מקצועי הוא חלק בלתי נפרד מחיינו. בני המזל שבינינו יודעים כבר מילדות במה הם רוצים לעסוק. ציירים ומאיירים ציירו עוד בילדותם קריקטורות של המורים שלהם, אחרים פנו לתחום התוכנה והמחשבים. עם זאת, רובנו לא יודעים במה אנו רוצים לעסוק, גם אחרי שאנו מסיימים את השירות הצבאי ואת הטיול שלנו בהודו. ולכן לא אחת אנו צריכים להיעזר בשירותי הכוונה מקצועית.
מתי ניעזר בהכוונה מקצועית
מהם הסימנים לכך שכדאי להיעזר בשרותי הכוונה מקצועית? בואו נבחן את חלקם:
- במה אנחנו חזקים– הייתם טובים בכל המקצועות בבית הספר, או לחילופין, לא הייתם חזקים בלימודים? לפעמים קשה לנו להחליט מה הצד החזק שלנו, האם אנו טובים במילים או במספרים? או שאולי אנו טובים בלהקשיב לבני אדם?
- לא יודעים לאיזה תחום לפנות –נניח שאתם יודעים שיש לכם יכולות הבעה גבוהות בעל פה או בכתב, או שתמיד הסתדרתם עם מקצוע המתמטיקה בזמן שכל הילדים פחדו ממנו. עם זאת, אין לכם מספיק מידע לגבי המקצועות שבהם תוכלו לנצל את הצד החזק שלכם. מסיבה זו, כדאי לפנות להכוונה תעסוקתית.
- לא מרגישים סיפוק בעבודה– למדתם שלוש שנים לתואר ראשון וסיומם מצאתם עבודה. אף על פי כן, אתם מרגישים שהעבודה הנוכחית שלכם לא בשבילכם, והייתם רוצים לעסוק במשהו אחר. ייעוץ תעסוקתי יסייע לכם לקבל את ההחלטה האם כדאי או לא כדאי לעשות הסבה מקצועית.
- השקעה בלימודים –כולנו יודעים שההחלטה מה ללמוד אינה קלה. בדרך כלל מדובר בהשקעה כלכלית גבוהה וב-3 שנים לפחות של התמקדות מאומצת בחומר הלימודי, מבלי היכולת לעבוד במשרה מלאה ולהתקיים בעיקר על חסכונות. ולכן, כאשר אנחנו כבר בוחרים להשקיע בלימודים האינטנסיביים, אנו רוצים להיות בטוחים שבחרנו נכונה.
מה עושים בהכוונה מקצועית
בפגישת הייעוץ עם היועץ להכוונה מקצועית, תוכלו לבחון את תחומי העניין שלכם ואת הצדדים החזקים שלכם מבחינת אופי ויכולת. היועץ הוא בדרך כלל אדם שעבר הכשרה בתחומים כמו אימון, פסיכולוגיה, גישור והכוונה תעסוקתית לקריירה, והוא יעזור לכם לבחון את ה"אני" שלכם כדי שתוכלו להחליט מה מתאים לכם. היועץ ינסה להניע את האדם לבחור את המקצוע המתאים עבורו, על סמך בחינת כישורים. אם כי במקרים מסוימים היועץ ירגיש צורך להתערב. לדוגמה, אם הוא רואה שהאדם בעל כישורי כתיבה גבוהים אך פחות טוב במספרים, והוא רוצה ללמוד הנהלת חשבונות, הוא ינסה להניע אותו בעדינות בטענה שאולי המקצוע לא כל כך מתאים לו, ויכוון אותו למקצועות שבהם הוא יוכל לתת ביטוי לכישרון שלו.