מי צריך ייעוץ פנסיוני?

יועץ הפנסיה האובייקטיבי שלנו הוא אחת הבחירות החשובות שיש לקחת
ההחלטות שאנחנו מקבלים בכול סוגי הנושאים בחיים מצריכים מאתנו ידע והבנה בסיסית, וגם כמובן ההחלטה שאנחנו מקבלים בנוגע לחיסון הפנסיוני שלנו. החלטות כלכליות משמעותיות תמיד יכולות לבלבל הריי אנחנו עובדים כול-כך קשה כדי שיהיה לנו הטוב ביותר עבורנו. לפעמיים אנחנו תוהים לגבי מתי כדי לנו להתחיל את הפנסיה שלנו מה הגיל המועדף איזה מסלול כדי ועוד. בעצם לגיל שלנו יש משמות רבה בפנסיה שאותה אנחנו לקוחים.
הגלאים שבהם אנחנו לוקחים פנסיה
קבוצות גיל שונות מבאים יתרונות שונים לביצוע התהליך הפנסיוני:
1. בגילאי 25-35 יכול תהליך קצר של ייעוץ פנסיוני לסייע בבחירת מוצרי החיסכון הנכונים עבור החוסך ולתת לו קווים מנחים להתנהלותו בנושאי הפנסיה והביטוח בשנים הבאות.
2. בגילאי 35-55 עוזרים תהליכי הייעוץ הפנסיוני לאתר טעויות שניתן עוד לתקן באופן החיסכון לפנסיה, ולסייע בהתאמת תיק הביטוחים למצבי החיים המשתנים של הלקוח ובהוזלתו.
3. בגילאי 55-67 יתמקד תהליך הייעוץ הפנסיוני בהכנת כלל נכסיו וחסכונותיו של הלקוח לקראת הפרישה, בכך שנוכל למקסם את הטבות המס ולבצע שיפורים אחרונים בתיק הפנסיה והביטוחים שלנו.
המטרה להגיע לקצבה הטובה והמתאימה לנו
הציפיות שלנו חשובת לנו ומכך עולה שעדיף לנו לעשות את הביטוח שלנו כמה שיותר מהר וכמה שיותר מוקדם משמה הכי צעיר הכי טוב, וככה אנחנו נצליח לחסוך כמה שיותר ונוכל לשנות את הביטוח שלנו לפי חיינו, הריי אין מה לעשות המסלול שאנחנו הולכים בו תמיד משתנה וככה נרצה גם לשנות את המסלול של הפנסיה שלנו. כאשר אנחנו בגלאים מבוגרים יותר לרוב הרבה יותר קשה להיות גמישים והפוליסות הרבה פחות מטיבות אתנו. אנחנו גם צריכים להבין ולהבדיל בין יועצי הפנסיה שקיימים.
יועוץ הפנסיה האובייקטיבי
יש הבדל בין יועץ פנסיוני לבין סוכן ביטוח ההבדלים שלהם חשובים מאוד לנו, בתור אנשים שפחות מבינים במסלולים השונים ועדיין רוצים להרגיש שעשינו את הדבר הנכון, יועץ פנסיוני אובייקטיבי לא יכול לשמש במקביל גם כסוכן ביטוח, באותו האופן שסוכן ביטוח אינו יכול לשמש כיועץ פנסיוני. עד שנת 2005 ניתן היה לשמש בשני התפקידים במקביל, אחרי 2005 יצא חוק האוסר על דבר זה בכדי למנוע ניגוד אינטרסים. ככה שכמובן אלינו ללכת על יועץ שיהיה רק לטובתנו גם עם זה אומר לשלם לו את העבודה למה שמגיע לו.