הורים צעירים? כך תבחרו מושבי בטיחות לילדים

תקנות התעבורה בישראל הן מאוד ברורות לגבי הגילאים שבהם צריכים להושיב תינוקות ופעוטות עד גיל 3 במושב הבטיחות, לכן מאוד חשוב לבדוק את הגיל של הילד טרם הרכישה של מושב בטיחות מדגם כזה או אחר וכמובן להתחשב במידות של זה כאשר מדובר בתינוק או פעוט שחורג מן המידות הרגילות שלפיהן נעשו התקנות הללו. מגיל שלוש עד שמונה כעיקרון צריכים כבר להעביר את הילד אל בוסטר, אבל ההמלצה היא לפעול בצורה מחמירה ככל האפשר כאשר בארצות אחרות מסביב לעולם התקנות הן במקרים רבים מחמירות יותר מאלה הנהוגות בארץ.
תקנות בטיחות בישראל
אחרי שכבר מבינים כי תינוק עד גיל שנה(או עד משקל של תשעה קילוגרמים) צריך להיות בכסא בטיחות שנגד כיוון הנסיעה ולא מול כרית אוויר פעילה, וכי לאחר גיל זה כסא הבטיחות חייב להיות מהודק עם רתמות הבטיחות עד לגיל שלוש, זה הזמן לחפש אחר כסא בטיחות שעונה לרמה גבוהה יותר של בטיחות בנסיעה, עם הדגש של מקרים של תאונה, לא עלינו…
ברוב המקרים השימוש הראשוני יהיה עבור סלקל שבו ההורים מוצאים כי נוח לנייד את התינוק פנימה והחוצה מן הרכב עם חיבור נוח אל העגלה, כאשר מגיל חצי שנה או שנה הם מעברים אל כסא בטיחות של פירמות ידועות כמו אוונפלו, צ'יקו או פג פרגו.
מבקשים התקנה ברכב
למה זה חשוב? בפרט עבור הורים צעירים שיכולים להיות עייפים מכדי להבין את ההסבר של המוכרן בחנות, כאשר יש את האפשרות לאחר התשלום לבצע את ההתקנה של כסא הבטיחות ברכב, כך יודעים בצורה וודאית כי ההתקנה נעשתה בצורה טובה וכי הכסא "יושב" בצורה נאותה בתוך הרכב. במידה ולא אפשרי כבר באותו הרגע לחפש אחר דגם שיותר מתאים. לרוב זו אינה בעיה שמתרחשת.
משתמשים לפי ההוראות
כל תקנות התעבורה שבעולם וכל כסאות הבטיחות הכי בטיחותיים שעברו מבחני ריסוק רבים בהצלחה לא יכולים לעזור לתינוק שפשוט לא חגרו אותו בצורה נכונה או ששמו אותו בכסא הבטיחות אל מול כרית אוויר פעילה. לכן הצעד הכי חשוב לאחר הבחירה של הדגם הכי משולם של כסא בטיחות היא להישמע להוראות הבטיחות ותמיד לחגור בצורה מלאה את התינוק/הפעוט בכסא.