בוררות או גישור? מה ההבדלים

כל אדם שצריך להתמודד עם אי הסכמות עם צד נוסף תוהה איך נכון יהיה לעשות זאת, כאשר בדרך כלל המטרה היא לחסוך כמה שיותר כאב לב, עגמת נפש, זמן וכסף. לכן בהחלט אפשר להבין אתכם אם גם אתם מנסים לבחור היום את התהליך המתאים לכם ביותר ושתי אופציות טובות, מלבד תביעות משפטיות רגילות, זו האופציה של בוררות וגישור. למרות שיש קווי דמיון בין השניים חשוב גם להבין מה ההבדלים ביניהם והם:
-
בעוד שבהליך של גישור המטרה היא להביא את שני הצדדים להסכמה והתפקיד העיקרי של המגשר הוא לקדם את האינטרסים של שני הצדדים, הרי שבהליך בוררות לא כך עובדים הדברים. בהליך בוררות ישנו אדם שמתפקד בפועל כשופט וכתוצאה מכך הוא פשוט צריך להכריע בסוגיות השונות, בלי קשר לשאלה האם הצדדים מסכימים ביניהם על הנושא או לא.
-
בעוד שגישור הוא הליך וולונטרי וכל אחד מהצדדים יכול לפרוש ממנו לאורך הדרך, הרי שבמקרה של בוררות לא כך הדברים ואחרי החתימה איך דרך חזרה.
-
לבסוף, ניתן לראות שבגישור ההסכם שעליו חותמים צריך להיות מוסכם על שני הצדדים ואין "מפסיד ומנצח". לעומת זאת, במקרה של בוררות בדרך כלל אין הסכמה בין שני הצדדים ובהחלט ניתן לראות שתמיד יש צד אחד שיוצא מנצח לעומת הצד השני.
איך לבחור ממי רוצים לקבל שירות בתחום?
במידה וגם אתם חושבים היום על הליך של בוררות, בין אם זה ברמת החיים האישיים שלכם ובין אם זה ברמת החיים העסקיים, חשוב יהיה לבדוק אל מי אתם פונים. ראשית, לא כל אדם שעובד בתור עורך דין יוכל לשמש גם כבורר ושנית, חשוב לפנות אל אדם מקצועי ומנוסה. לשם כך כדאי יהיה לבדוק כמה שיותר פרטים אודות הבורר שלכם כי אין סיבה לפנות לאדם שזה עתה סיים את לימודיו ואינו מגיע עם מספיק ניסיון. כאשר פונים לתהליכים של גישור או בוררות יש יתרון משמעותי אחד וזו העבודה שניתן כך לחסוך כסף וזמן. לא בכל סוגיה משתלם להגיש תביעה ובהחלט הגיע הזמן שרוב האנשים יתחילו להשתמש בכל הדרכים החלופיות שיכולות לחסוך משאבים רבים לכל הצדדים.