חיפוש אחר משקיע לעסק

החיפוש אחר משקיע לעסק הוא אף פעם לא דבר פשוט וקל, לא מבחינה פרקטית ולא מבחינה פסיכולוגית. צריך לעבור תהליך מסוים בשביל להגיע למסקנה שמעוניינים להכניס משקיע נוסף לעסק וצריך לעבור דרך מסוימת עד שמוצאים את אותו משקיע שיכול להתאים לצרכים שלנו. לעיתים אין
בעלי עסקים מחפשים להכניס משקיע נוסף לעסק באחד המצבים הבאים: ראשית, כשבעל העסק לא יכול להחזיק אותו לבדו מבחינה כלכלית ולכן הם בוחרים להכניס משקיע נוסף שיוכל לעזור להם מבחינה כלכלית. שנית, כשהם רוצים להתרחב והם לא יכולים לעשות זאת רק בכוחות עצמם, בוודאי אם מדובר בהתרחבות גדולה, שלוש, כשהם לא יכולים לנהל את העסק לבד מסיבות שונות והם מחפשים משקיע שיסכים להיכנס גם כמנהל או להכניס אנשים מטעמו שיעשו זאת, ארבע, כשאין לעסק יורשים ורוצים שהוא ימשיך להתקיים גם אחרי שיוצאים לפנסיה.
בכל אחד מהמצבים בעלי עסקים נוטים להכניס משקיעים לעסק, הם יכולים למצוא במגוון מקומות, החל מהצעה לבעלי עניין (מתחרים או אנשים בתחומים חופפים להיכנס כמשקיעים בעסק), דרך מכרים וחברים, משקיעים שמחפשים עולמות תוכן חדשים להשקיע בהם וכן בתי השקעות או קרנות וגורמים ממוסדים אחרים שמחפשים כל הזמן היכן להשקיע.
כמו שציינו, לא מדובר רק בעניין פרקטי של חיפוש אלא גם בעניין פסיכולוגי, לא תמיד קל להחליט ובוודאי שלא להכניס משקיע לעסק. מדובר על ויתור עצום בעצמאות, על ויתור עצום בתהליך קבלת ההחלטות, על פשרות רבות שצריך לעשות ועוד. אך ברגע שמחליטים לעשות את זה, מצד אחד יורדת אבן גדולה מהלב, מצד שני, זה פותח הרבה מאוד אפשרויות חדשות, אם ניקח למשל עסק שמעוניין להתרחב, הרי שלעיתים רק בגלל שנכנס אליו משקיע חדש עם כסף נוסף, הרי שהעסק יכול להתרחב הן בזירה המקומית והן בזירה הבינלאומית, זה מוביל אל מקומות חדשים אליהם בעל העסק המקורי לא יכול היה לחלום עליהם ולא חשב שהוא יגיע אליהם.
כאמור, הכנסת משקיע לעסק היא לא עניין לא פשוט, מבחינה פורמאלית לפחות, בשביל להפוך את זה לפשוט, יש לחתום על חוזה מפורט וברור שמסביר בדיוק כיצד יש לנהוג, כיצד עובדות השותפות, ההשקעה, מה הזכויות ומה החובות של כל צד. חשוב שכל צד יוכל לצאת מהעסק על פי רצונו בכללים מסודרים. כך כל אחד יודע שזו לא חתונה קתולית מצד אחד, ומצד שני, הוא לא משאיר אחריו אדמה חרוכה.