איך למכור את העסק שלך למישהו אחר

מכירת עסק לגורם אחר היא לא דבר פשוט, לא מבחינה פרקטית ובטח שלא מבחינה רגשית. לא קל להתמודד עם הידיעה שעליך למכור את העסק ואם מדובר במכירה מסיבות חיוביות, אז לא קל לדעת או לחשוב שהעסק שבנית יהיו בידיים של מישהו אחר.
ההתמודדות עם ההחלטה למכור את העסק למישהו אחר, משלבת בתוכה שורה של גורמים שיש להתמודד איתם, זאת על מנת להקל עליך באקט המכירה וכן להקל על הרוכש באקט הרכישה. במאמר זה נציג שורה של דרכים כיצד להתמודד עם מכירת עסק לגורם אחר.
כיצד מוכרים עסק בצורה חכמה
כאן יש לעמוד על שתי נקודות עיקריות. הראשונה, כיצד מגיעים למצב של מכירה, כלומר כיצד מציעים את העסק למכירה. במידה ומדובר בעסק קטן, אז אפשר לפרסם מודעות מכירה בלוחות שונים, באינטרנט ואם זה חנות או עסק אחר שיש לו מיקום פיזי, אז ניתן לפרסם על גבי חלון הראווה או דלת הכניסה שהעסק עומד למכירה.
במידה ומדובר בעסק גדול יותר, אז ניתן לבצע פנייה ישירה למתחרים בשוק ולהציע להם לרכוש את העסק, כמו כן אפשר להציע אותו ליזמים בתחומים שונים. מאחר והעסק הוא בעל שם ונוכחות, יהיה קל יותר להגיע אל אותם יזמים ובעלי עניין, סביר להניח שהוא יעניין אותם ואפשר להניח שהם ירצו לרכוש אותו מסיבות שונות.
כאן אנחנו מגיעים לנקודה השנייה. כיצד מביאים את העסק לכדי מכירה. לשם כך, עלינו להציג לרוכשים הפוטנציאליים את כל הנתונים על העסק, החל מנתוני הכנסות והוצאות, חובות (במידה ויש), רשימת לקוחות, ספקים איתם עובדים, המלאי בו משתמשים ועוד. חשוב שיהיה גילוי נאות באופן מוחלט על העסק, כך הרוכש ידע את התמונה האמיתית שלו והוא יוכל להחליט האם לרכוש אותו או לא. מצד שני, חשוב שהעניין של הרוכש בעסק יהיה אמיתי, בוודאי אם מדובר במתחרה, אחרת הוא יכול לעשות שימוש במידע שהוא מקבל מאיתנו לצרכים שלו ולפגוע בעסק.
מן הסתם המחיר שנדרוש עבור העסק, יהיה בהתאם לשווי שלו על פי התמונה שאנחנו מציעים לרוכש. כמו בכל עסקה, סביר להניח שנצטרך להתפשר בצורה כזו או אחרת על מחיר מכירת העסק.
חשוב לזכור, מכירת עסק היא איננה כישלון עסקי, הרבה דברים היא בדיוק להיפך, סמן של הצלחה.בכסף שאנחנו מקבלים נוכל תמיד לפתוח עסק חדש ולהגשים בו את החלום שלנו ואולי למכור גם אותו בסופו של דבר.