איך להשקיע בשוק ההון כאשר השווקים בירידה?

אם אתם סוחרים בשוק ההון או שאתם מעוניינים לסחור בשוק ההון ואינכם יודעים מה עליכם לעשות כאשר השווקים מצויים בירידה, בוודאי תשמחו לקרוא את המאמר הבא שיכין אתכם לבאות.
ידע והמלצת מומחים
הבעיה העיקרית של רוב המשקיעים היא ריבוי דיעות והמלצות. פעמים רבות המשקיע מעוניין לדעת מה לעשות כאשר השוק מצוי בירידה והוא אינו יודע האם לפעול בהתאם להממלצתו של חבר טוב שממליץ לו לפעול באופן מסוים או בהתאם לכתבה או חבר של חבר שהמליץ לפעול באופן שונה לגמרי מהעיצה הראשונה. דבר זה מוביל לכך שהמשקיע אינו מוצא ידיים ורגליים ובסופו של דבר מחליט על תגובה מסוימת ללא בדיקה מקדימה, תגובה שיכולה להסתבר כטעות שתוביל להפסדים. ההמלצה הראשונה לגבי השקעה בשוק ההון היא ללמוד את הדברים בקורס יסודי ומקיף של מסחר בשוק ההון ולפעול בהתאם. אם אינכם מעוניינים להירשם לקורס חשוב לבחור בעצתם של מומחים בתחום ולא חובבנים.
שוק דובי – מה זה אומר?
כל משקיע שמח כאשר המניות נמצאות במגמת עלייה ורוב המשקיעים אינם יודעים מה לעשות כאשר מחירי המניות מתחילים לצנוח. בדיוק כמו שלא אוהבים לדבר על דברים שליליים או קשים, רוב המשקיעים אינם מכינים את עצמם למצב זה בו השווקים בירידה ולכן ברגע האמת הם עושים טעויות רבות. ירידה מתמשכת במחירים של מניות מכונה בשוק ההון 'שוק דובי'. כאן מדובר במצב בו יש יותר משקיעים שמחליטים למכור את המניות שלהם מאשר משקיעים שמחליטים לקנות מניות. דבר זה מוביל לירידת מחירי המניות. שוק דובי נמשך בדרך כלל שנה עד שנה וחצי וירידות מחירי המניות מסתיימות (בדרך כלל) בירידות של ארבעים אחוזים ויותר. השאלה הנשאלית היא: 'איך משקיעים בשוק דובי, כלומר בשוק ההון, כאשר השווקים מצויים במצב של ירידה?'
מה עושים?
- למידה- הדרך הטובה ביותר להתמודד עם ירידות בשוק ההון היא ללמוד את התחום בעזרת קורס שוק ההון, כדי להכין את עצמכם כראוי למצב בו השוק עלול לחוות ירידות ולעבור תקופה של משבר בבורסה ולראות שהשד אינו נורא כל כך.
- הכנה מקדימה – תמיד יש לוודא שאתם קונים נכסים מניבים בזול (קרנות מחקות זולות) כאשר המטרה היא פיזור גלובלי מירבי. בנוסף, יש וודא שההשקעה נעשית באופן אוטומטי (אתם תפקידו סכום מסוים של כסף מדי חודש או רבעון).
- מקבלים את המצב – הדבר הראשון אותו חשוב לעשות הוא לקבל את המצב כפי שהוא. אין טעם בכעסים ולא יעזור אם תחושו שעושים לכם דווקא. רגשות לא יעזרו בכל הקשור אל חוק עידוד השקעות בשוק ההון, אלא להיפך. תמיד חשוב לקחת בחשבון שיש סיכונים בהשקעה בשוק ההון וכאשר משקיעים במניות ניתן להרוויח או להפסיד.
- מדיניות ההשקעה – כל משקיע ומדיניות ההשקעה שלו. הבחירה במדיניות זו נעשית ללא קשר לשווקים שעולים או יורדים. מדיניות זו תכלול בתוכה תשובות חשובות ודרכי פעולה חשובות בעזרתן יש לפעול במצבים שונים, כמו למשל במצב של ירידות או עליות. חשוב לקבוע מראש מהי מטרת ההשקעה שלכם בשוק ההון, מה פרק הזמן בו אתם מעוניינים להשקיע ומה הרכב תיק ההשקעות שלכם. ההחלטה כיצד להשקיע בשוק ההון כאשר הוא בירידה תושפע במידה רבה ממדיניות ההשקעה עליה החלטתם מראש.
- לא תמיד יש למכור – חשוב לזכור שהפסד ל השקעה הוא כאשר מחליטים למכור את אותה מניה או כל נייר ערך אחר במחיר נמוך יותר מאותו המחיר בו המשקיע קנה אותו. כאשר השווקים בירידה ההמלצה היא לא לעשות דבר. קרוב לוודאי שבשלב מסוים יהיה שינוי והשווקים יעלו. אם תמכרו את המניה, בטוח תפסידו.
- קנייה – חשוב לשקול קנייה של מניות. יש לזכור שהשוק נמוך ולכן הכי משתלם לקנות מניות, שכן קרוב לוודאי שתהיה תשואה יפה מהם בשלב מאוחר יותר. כאן גם חשוב לקחת בחשבון שככל שתמתינו זמן רב יותר כך הסיכוי הוא שהשוק יתאושש ואתם תזכו בתשואה יפה.
- בדיקה תקופתית – לא לבדוק את תיק ההשקעות באופן יומיומי בעת ירידת שווקים שכן יש בהחלט אפשרות שלא רק שתיכנסו לחרדות והיסטריה אלא גם תבצעו פעולות שגויות. ההמלצה היא לבדוק את התיק אחת לתקופה (מדי רבעון או מדי חצי שנה).
לסיכום, תמיד יש להיות מודע שיש סיכונים להשקעה בניירות ערך ולהיערך בהתאם. באם אתם חווים תקופה של ירידות ההמלצה היא להמתין תקופה עד אשר תחליטו האם למכור או להשאיר אצלכם את ניירות הערך ולהיעזר בכל הכללים שרשמנו לפניכם במאמר זה. בהצלחה.