חתימה דיגיטלית – מה כדאי לדעת עליה

חתימה דיגיטאלית ידועה בשמה השני גם כ 'חתימה אלקטרונית'. החתימה כבשה את עולם העסקים בעיקר בשל ההגנה שהיא מאפשרת ללקוחות שחותמים באמצעות חתימה מסוג זה.
חתימה דיגיטאלית טומנת בחובה מספר יתרונות ביניהם: היכולת לחתום על באמצעות ממוחשב ללא חשש מזיוף החתימה, מסמכים שנחתמים בחתימה מסוג זה לא מועברים לשום מקום והם נשארים מאובטחים עם החתימה במחשב, ובנוסף, חתימה דיגיטלית מסייעת לפשטות בניהול, אינה מותירה קבלות רבות או מסמכים שגורמים לאי סדר, והיא נחשבת חסכנית במיוחד לבית העסק.
מתי משתמשים בחתימה דיגיטלית?
חתימה מסוג זה פופולרית כיום במגוון גופים ובתי עסק. עם זאת, היא נחשבת חובה בגופים שונים בעיקר כאשר יש לשלוח לאנשים שונים מסמכים ממוחשבים עם חתימת בית העסק.
חוק המסמכים הממוחשבים מבקש שחשבוניות ומסמכים הנשלחים ללקוחות יהיו חתומים בחתימה דיגיטלית בלבד.
כפי שניתן לקרוא באתר חברת אשכול טכנולוגיות ומידע החתימה הדיגיטלית מבטיחה את החשבוניות ומאפשרת חשבוניות מאובטחת שלא שונו על ידי גורם חיצוני.
מהו חוק החתימה האלקטרונית/ דיגיטלית
חוק החתימה האלקטרונית והחתימה האלקטרונית, הלוא היא חתימה דיגיטאלית, נועדו להגן על אזרחים רבים מפני שימוש בחתימתם, זיוף החתימה או העברה של מסמכים החתומים על ידם למקורות לא חוקיים. החוק המחייב גופים שונים להשתמש בחתימה דיגיטאלי בעיקר בתחום החוזים והראיות וזאת על מנת שניתן לנהל ראיות למשפט אם יהיו כאלה – בצורה נכונה יותר.
מהן המטרות העיקריות של חתימה דיגיטאלית?
• אבטחת החתימה – חתימה מסוג זה מאפשרת אבטחה של החתימה בכך שהיא ממוחשבת ואינה ניתנת להעברה.
• אישור אבסולוטי של הלקוח – חתימה אלקטרונית מסייעת לקבלת אישור החלטי של הלקוח, שעצם כך שחתם בחתימה מסוג זה מבטיח את הסכמתו.
• זיהוי החותם – אחת המטרות המרכזיות בחתימה אלקטרונית היא זיהוי האדם או הארגון החותם.
• הכרה במעמד ראייתי – חתימה אלקטרונית מסייעת לראיות הקשורות למסמכים וחוזים. אם בעבר חתימות היו בעיני הרשות השופטת אלמנט שנוי במחלוקת, הרי שהחתימה האלקטרונית מסייעת להבטיח את האמינות של החתימה.
אילו סוגי מסמכים יכולים להיחתם בחתימה דיגיטאלית?
כיום ישנן מגוון מסמכים שכבר נחתמים בחתימה אלקטרונית, בבתי עסק ובגופים שונים ביניהם: חשבוניות מס, קבלות, חשבונית רגילה, חשבונית זיכוי, תעודת משלוח, ועוד. החתימה נועדה בעיקר לאשר את הסכמת הלקוח לפעולה שבוצעה.
מאמר נוסף שיכול לעניין אתכם: