בורסות בעולם

למרות ההנחה הכללית שאנחנו כמשקיעים ישראלים עוקבים בעיקר אחרי הנעשה בבורסה של תל אביב, אנחנו יודעים שהיום זה לא מספיק וחייבים להכיר עוד בורסות בעולם ולהשקיע בהן. בעיקר כדי שנקבל מידע עדכני שמשפיע גם על הבורסה שלנו וגם על ההשקעות שלנו וכמובן לצרכי פיזור סיכונים.
בבלוג של General Trade Israel תמצאו עוד טיפים על השקעות ומסחר, בעיקר בנוגע לשוק ההון האמריקאי.
אז מיהן הבורסות בעולם ששווה לעקוב אחריהן? נסקור שלוש בורסות מרכזיות וחשובות לכלכלה העולמית וכאלו שבהחלט ראוי לבחון השקעה בהן.
NYSE
הבורסה הראשונה ששווה לעקוב אחריה היא כמובן הבורסה הגדולה מכולן השוכנת בוול סטריט שבעיר ניו יורק – עיר שהיא מרכז העסקים העולמי והמרכז הפיננסי הגדול והחשוב ביותר בעולם (עדיין).
הבורסה לניירות ערך בניו יורק שהיא הבורסה המודרנית הותיקה ביותר, מהווה לכל הדעות את הסמן הימני לכלל המשקיעים בעולם. כשוול סטריט עולה, השווקים בעולם עולים וכנ"ל ההיפך.
המדדים החשובים ביותר בשוקי ההון העולמי נמצאים בבורסות בניו יורק: מדד הנאסד"ק שהוא מדד מניות הטכנולוגיה, מדד הדאו ג'ונס של המניות הכבדות, רובן מהתעשיות המסורתיות של ארצות הברית ומדד ה- S&P-500 הכולל את חמש מאות המניות המובילות בבורסה האמריקאית והוא נחשב למדד החשוב ביותר בכלכלה האמריקנית ומהווה את חלון הראווה של הכלכלה הגדולה בעולם.
פרנקפורט
בורסה שנייה שכל משקיע ישראלי חייב להכיר ולעקוב אחריה היא הבורסה הגרמנית בפרנקפורט וזאת משתי סיבות עיקריות: ראשית – הכלכלה הגרמנית היא הכלכלה החזקה באירופה ומובילה את אירופה בתחזיות ובכיוונים. כלומר מדד הדאקס הגרמני, שהוא המדד המוביל של המניות בגרמניה, משנה כיוון, משהו בכלכלה האירופית מתרחש וכדאי מאד שהמשקיע הישראלי יידע זאת.
סיבה נוספת היא שגרמניה מובילה את גוש היורו ושינויים בבורסה הגרמנית מבשרים בדרך כלל על שינויים במטבע היורו. מדד ה-DAX משקף את המגמות ביורו, בישראל, בעיקר בשנים האחרונות, הולך וגדל מרכיב היצוא לאירופה ובמונחי מטבע היורו יותר ויותר ישראלים נחשפים ליורו, אם כמשקיעי נדל"ן באירופה, או כסוחרים שהיורו מהווה עבורם מטבע עובר לסוחר.
שנגחאי
הבורסה השלישית שמאד רצוי לעקוב אחריה היא הבורסה הסינית המרכזית הנמצאת בשנגחאי. ראינו מה קרה בעולם במהלך שבועיים בסוף אוגוסט כשהשוק הסיני "התעטש", ירידות שערים חדות בכל הבורסות בעולם, כולל בישראל, הוכיחו שוב כי למרות שארצות הברית היא עדיין הכלכלה הגדולה והחזקה בעולם, סין נושפת בעורפה וככזו, אנחנו חייבים לעקוב אחר המניות הסיניות. מה גם שלא מעט חברות סיניות משתלטות על חברות ישראליות (ראה תנובה ומכתשים אגן), לכן כהכנה לעתיד הקרוב מאד, כדאי לנו הישראלים להכיר את המניות הנסחרות במזרח.
סיבה נוספת לבחירתי דווקא את שלוש הבורסות הללו של ניו יורק, פרנקפורט ושנגחאי, היא הפיזור הגיאוגרפי והמטבעי הרחב של שלוש הבורסות במוקדי הכלכלה העולמית. הדולר, היורו והיואן הסיני, כמטבעות מובילים בעולם, משקפים בבירור את הצורך לעקוב אחר שלושת השווקים הללו, מה גם ששלוש הבורסות הללו מכסות בהפרשי השעות שלהן, את כל קשת שעות המסחר בעולם, למי שסוחר ישירות ממחשבו הביתי.
אם אתם רוצים להתחיל לסחור בשוק ההון, כדאי ללכם לבדוק את המערכת של ג'נרל טרייד (General Trade), עליה תוכלו למצוא סקירה קצרה באתר כלכלה. מדובר בפלטפורמה מתקדמת מאד למסחר בשוק ההון האמריקאי (וולסטריט). מקורות יודעי דבר אומרים כי המערכת בהחלט מרשימה ושווה בדיקה.
אפשר גם לעקוב אחר ג'נרל טרייד בגוגל+ בו הם מפרסמים עדכונים חמים משוק ההון – סקירות ומידע מעניין.