ניהול סיכונים

ניהול סיכונים

במידה ואינכם מכירים את המושג ניהול סיכונים, כדאי שתשימו לב. המטרה העיקרית של תהליך ניהול הסיכונים היא לזהות קשיים פוטנציאליים טרם הם מגיעים, כך שניתן יהיה לתכנן בקפידה את הפעילויות אשר ינקטו בכדי להפחית ולמזער את ההשפעה השלישית במקרים בהם התממשו הבעיות אשר נצפו להגיע. תהליך זה עשוי לעזור משמעותית במניעת בעיות רבות.

ישנם מספר שלבים שבעזרתם ניתן לערוך תהליך ניהול סיכונים יעיל:

  • יש להכין אסטרטגיה לזיהוי הבעיה, ניתוחה והפחתת הסיכונים. במרבית המקרים, אסטרטגיה זו כוללת זיהוי של כלל מקורות הסיכון, חלוקת הסיכונים לקטגוריות, ותכנון פיקוח קפדני ויעיל של אותם הסיכונים אשר נצפו מראש.
  • לאחר הכנת האסטרטגיה המתאימה לזיהוי הבעיה, מתקיים תהליך יסודי המצריך זיהוי וניתוח הסיכונים, זאת על מנת להגיע להחלטה חד משמעית על החשיבות היחסית של הסיכון ועל כמות המשאבים אשר יושקעו במטרה להפחית אותו. כמו כן, כאשר הבעיה לא זוהתה מראש ולא נערך תהליך של ניהול סיכונים בשלב מוקדם, הטיפול בבעיה עלול לדרוש לא מעט זמן ומשאבים רבים.
  • סיכונים אשר מנוהלים כהלכה עשויים להפחית בצורה משמעותית את השפעתם הפוטנציאלית על התקדמות הפרויקט או מטרות הארגון. כמו כן, כאשר התממש הסיכון, ניתן להוציא לפועל בכל עת את התכנית המגדירה את אופן הטיפול בבעיה.

בכדי לתכנן באופן יעיל תהליך של ניהול סיכונים, מומלץ שלא לוותר על אף היבט אשר הוזכר ולפתח אסטרטגיה אפקטיבית לניהול התהליך. ניתן לעשות שימוש באסטרטגיות שונות כגון: הימנעות ושינוי תכנית הפרויקט ואף בידוד כלל מטרות הפרויקט מהשלכות האיום, צמצום ההסתברות לתקרית והשפעתה על הארגון. כמובן שתמיד קיימת האופציה של הכרה בסיכון והתקדמות בפרויקט ללא טיפול. מצב זה מתקבל במרבית המקרים כאשר ישנה החלטה שלא ניתן לשנות את תכנית הפרויקט או במידה ולא קיימת אסטרטגיה יעילה אחרת.

כידוע, גם לאחר טיפול מקיף בבעיה עליכם לבחון את המצב החדש יחד עם אנשי הצוות, לעיתים ניהול הסיכונים יצליח אך ישנם מקרים בהם עשויים לצוץ איומים חדשים אשר יהיו להם השלכות חמורות על הפרויקט. בכדי להגן על הפרויקט שלכם, רצוי לשכור חברה המתמחה בתחום אשר באפשרותה להתאים עבורכם את הפתרונות האידאלים ביותר.

בריאות ורפואה הסכמים השקעות חוזים ומשפטים טכנולוגיה ואינטרנט לימודים נדל"ן פיננסים צרכנות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
האם מה שקונים באינטרנט באמת עדיף מקניה פיזית בחנות?
אם בעבר על מנת לרכוש מוצרים מחו"ל היינו צריכים לשכנע חבר שנמצא במדינה אחרת לרכוש עבורנו את הפריט, הרי...
קרא עוד »
מרץ 08, 2019
מתי נצטרך עורך דין מסחרי?
אנשים רבים שואלים את השאלה מה התפקיד של עורך דין מסחרי ומתי נצטרך עורך דין מסחרי. ובכן, עורך דין מסחרי...
קרא עוד »
אוג 28, 2017
משכנתא דיגיטלית
לא פני הרבה שנים, כל אחד שהיה רוצה לקחת משכנתא לקניית בית, היא צריך לבוא לבנק ולעבור סדרה שלמה של קשיים...
קרא עוד »
אוק 25, 2021